Industry Wire

Geplaatst door UNIT4

Unit4 neemt Fiscaal Gemak over en verstevigt positie in accountancymarkt

Utrecht, 29 mei 2019 – Unit4 kondigt vandaag de overname van JSKS Software-ontwikkeling B.V. aan. Sinds medio 2014 werken de twee softwareleveranciers samen voor de verkoop van de fiscale cloudoplossing Fiscaal Gemak. Meer dan 30.000 professionals verwerken jaarlijks maar liefst 1.7 miljoen belastingaangiftes met deze software, wat Fiscaal Gemak marktleider maakt.

Met deze overname onderstreept en versnelt Unit4 zijn nummer 1-positie in de accountancymarkt. Om de focus op de MKB- en de accountancymarkt te vergroten, stelde Unit4 eerder al Herman de Jonge als CEO, Sascha Pistora als CFO en Cees van den Heijkant als Chairman aan van Unit4 MKB Software B.V. – het bedrijfsonderdeel dat de accountancy-, MKB-, financiële intermediairs- en salarismarkt in de Benelux bedient.

Fiscaal Gemak

De cloudoplossing van Fiscaal Gemak maakt gebruik van de modernste technologieën waarmee elk administratie- en accountantskantoor zijn klanten optimaal kan bedienen. De software kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid, het gebruik van begrijpelijke taal en biedt kantoren overzicht en inzicht waardoor zij altijd grip houden op de aangiftepraktijk.

Totaaloplossing voor de accountant

Met deze overname onderstreept Unit4 wederom zijn sectorfocus. Unit4 is de enige leverancier in Nederland die accountants en zijn MKB-klanten alle oplossingen kan leveren. Unit4 zet vol in op zijn complete accountancyplatform in de cloud waar alle primaire processen van de accountant – fiscaal, boekhouding, salaris – in geïntegreerd zijn. Middels dit platform worden alle data van alle processen in dashboards gepresenteerd aan accountants zodat zij hun klanten snel van het beste advies kunnen voorzien.

“We zijn ongelooflijk blij om JSKS bij Unit4 te mogen verwelkomen”, zegt Herman de Jonge. “Uit gesprekken met klanten blijkt dat accountants- en administratiekantoren de enorme hoeveelheid data die ze hebben, willen kunnen inzetten om in te springen op actualiteiten bij hun klanten om hen direct van een goed advies kunnen voorzien. Dat kunnen ze klanten met ons platform bieden. De overname van JSKS toont Unit4’s grote toewijding aan de Nederlandse accountants en de bereidheid te investeren in productontwikkeling en het samenwerkingsplatform voor accountants en hun klanten.”

Opgericht in 2012 houdt JSKS Software-ontwikkeling B.V. kantoor in Barendrecht waar een team van fiscalisten, accountants, juristen en softwareontwikkelaars werkt. “Na een jarenlange succesvolle samenwerking zijn we erg trots om nu echt onderdeel van Unit4 uit te mogen maken”, vertelt Ruud van der Kruk, mede-eigenaar van JSKS.

“Wij herkennen ons sterk in de ambitie van Unit4 om accountants en belastingadviseurs volledig te ontzorgen en te voorzien van de juiste mogelijkheden om hun data optimaal in te zetten en tijd te besparen. Doordat Unit4 de enige ‘one stop shop’ voor accountants in Nederland is zijn we ervan overtuigd dat we met Unit4 samen die ambitie het beste waar kunnen maken.”

Het team van Fiscaal Gemak zal vanuit het huidige kantoor in Barendrecht blijven werken.

Over Unit4 Accountancy, MKB en Financiële Intermediairs

Unit4 is ‘in business for people’. Sinds het begin van de jaren tachtig hebben wij ons gespecialiseerd in software voor organisaties waar mensen centraal staan en het verschil maken. Onze technologie is van essentieel belang voor de organisaties die we bedienen – het verbetert hun efficiëntie en productiviteit.

Unit4 Accountancy, MKB en Financiële Intermediairs biedt oplossingen voor de accountancy-, MKB-, financiële intermediairs- en salarismarkt in de Benelux. Onze software ondersteunt accountants, financiële intermediairs, mkb’ers en salarisprofessionals in het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden en biedt hen de tools om hun business te runnen en succesvol te zijn.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of ons volgen op Twitter of LinkedIn. Beeldmateriaal van Unit4 is hier te vinden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht