Industry Wire

Geplaatst door Universiteit Twente

Universiteit Twente intensiveert samenwerking met Tsinghua, het ‘MIT van China’

De Universiteit Twente gaat de samenwerking met de Tsinghua universiteit in Beijing (China) intensiveren. Daarover hebben Victor van der Chijs (collegevoorzitter van de Universiteit Twente) en prof. Yigong Shi (vice president van de Tsinghua universiteit) in China afspraken gemaakt. Tsinghua staat te boek als de meest prestigieuze universiteit van China op het gebied van engineering en wordt ook wel het ‘MIT van China’ genoemd.

Verschillende hoogleraren van de UT hebben al jaren een uitstekende onderzoekssamenwerking met hun collega’s bij Tsinghua, waaronder prof. Peter Apers, prof. Jurriaan Huskens, prof. Hans Bressers, prof. Vanessa Evers, prof. Bram Nauta, prof. Julius Vancso, prof. Bob Su, prof. Andrew Skidmore en prof. Detlef Lohse.

Het contact met Tsinghua is recentelijk verder aangewakkerd door de benoeming van voormalig UT tenure tracker Chao Sun, uit de vakgroep van Detlef Lohse, als full time professor bij Tsinghua. Sun en Lohse zijn vastbesloten om gezamenlijk onderwijs en onderzoek op te zetten.

Daarnaast zullen de twee universiteiten uitwisselprogramma’s voor studenten en promovendi opstarten. Ook zijn er studenten van de UT uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan de summerschool van Tsinghua. Studenten van deze universiteit zijn op hun beurt uitgenodigd voor CuriousU, het summer school festival op de campus van de Universiteit Twente.

Het is de bedoeling dat er binnenkort een agreement wordt getekend in het science and engeering domein. Daarnaast is er gesproken over een strategisch partnerschap tussen Tsinghua en de UT.

Van der Chijs is met een delegatie van de UT bezig met een zeer succesvolle reis naar Azië. Zo tekende hij eerder samenwerkingsovereenkomsten met de Zuid-Koreaanse universiteit KAIST en met South China Normal University in Guangzhou.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht