Industry Wire

Geplaatst door UPS

UPS Healthcare lanceert UPS Premier in Europa

27 oktober 2021 – UPS Healthcare kondigt de uitbreiding van UPS Premier dienstverlening in Europa aan. Hiermee komt UPS tegemoet aan de veranderende behoeften van cruciale tijd- en temperatuurgevoelige zendingen in de gezondheidszorg.

Met UPS Premier worden kleine pakketten met geavanceerde sensortechnologie via een prioriteitsstrook in het wereldwijde netwerk van UPS afgehandeld. Met een gespecialiseerde afhandeling met verbeterde zichtbaarheid en controle onderweg kan de volgende generatie sensortechnologie pakketten lokaliseren binnen een straal van 3 meter van hun locatie in het UPS-netwerk.

“Van nieuwe biologische geneesmiddelen tot implanteerbare medische hulpmiddelen: onze klanten innoveren als nooit tevoren en dat vraagt een zo perfect mogelijke dienstverlening,” zegt Monica Alvarado, Europese Marketing Directeur, UPS Healthcare. “Dankzij deze technologie kunnen we cruciale zendingen in de gezondheidszorg classificeren en identificeren voordat ze onze klanten verlaten. Dit biedt hen een ongekende controle, zichtbaarheid en betrouwbaarheid in de hele distributieketen.”

Innovaties in biologische geneesmiddelen, speciale geneesmiddelen en gepersonaliseerde medicijnen leiden tot een aanzienlijke vraag naar precisielogistiek ter ondersteuning van meer patiëntkritische, tijd- en temperatuurgevoelige producten. De wereldwijde markt voor biologische therapeutische geneesmiddelen zal naar verwachting stijgen van 285,5 miljard dollar in 2020 tot 421,8 miljard dollar in 2025. [1]

De lancering van UPS Premier in Europa is een voorbeeld van de inzet van UPS op het gebied van Healthcare logistiek. In 2021 investeerde UPS Healthcare in meer dan 36.000 m2 GMP-koelers en vriezers voor de koudeketen in nieuwe en gemoderniseerde zorgfaciliteiten in Italië, Polen, Tsjechië, Nederland en Duitsland. Deze faciliteiten zijn geschikt voor opslag van biologische producten bij temperaturen van 2°C tot -80°C. Ze zijn een aanvulling op de bestaande 1 miljoen vierkante meter aan healthcare warehouses in 34 landen.

UPS Premier heeft een centrale rol gespeeld bij de levering van vaccins in de VS. Wereldwijd heeft UPS Healthcare meer dan 800 miljoen vaccindoses afgeleverd tegen 99,999% tijdige levering in meer dan 100 landen.

[1] https://www.bccresearch.com/market-research/biotechnology/biologic-therapeutic-drugs-technologies-markets-report.html

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht