Industry Wire

Geplaatst door UPS

UPS neemt multinational Bomi Group over

Atlanta, 8 augustus 2022 – UPS kondigt vandaag plannen aan om Bomi Group over te nemen, een toonaangevende multinational en logistiek dienstverlener voor de gezondheidszorg. Dankzij de overname worden temperatuur-gecontroleerde faciliteiten in 14 landen en zo’n 3.000 hoogopgeleide werknemers van Bomi Group toegevoegd aan het UPS Healthcare netwerk in Europa en Latijns-Amerika.

“Als wereldleider in logistiek voor de gezondheidszorg versterkt Bomi ons dienstenportfolio. Het bedrijf draagt bij aan onze missie om de nummer één dienstverlener in logistiek voor de gezondheidszorg te worden”, aldus Kate Gutmann, EVP en President van UPS International, Healthcare and Supply Chain Solutions. “De werknemers van UPS Healthcare en Bomi Group delen gelijke waarden en onze culturen zijn stevig geworteld in de voortdurende focus op kwaliteit. Het samenvoegen van beide teams zal onze klanten in de gezondheidszorg in staat stellen om levensreddende innovaties te blijven ontwikkelen en leveren.”

Bomi Group levert sinds 1985 op maat gemaakte diensten voor de medtech- en farma-sectoren. Sinds 2014 is het bedrijf in Nederland gevestigd met warehouses in Eindhoven en Kerkrade. Via de interne vloot van Bomi Health Carrier-voertuigen, specialiseert het bedrijf zich in omgevingstemperatuur en temperatuur-gecontroleerde opslag en vervoer van medische en diagnostische geneesmiddelen. Bomi Group richt zich op de gezondheidszorg en heeft langdurige zakelijke relaties opgebouwd met meer dan 150 klanten wereldwijd.

Leiders van Bomi Group waaronder CEO Marco Ruini, zullen hun functie blijven uitoefenen om een vlotte dienstverlening aan klanten te kunnen bieden na afronding van de overname. Ook de werknemers van Bomi Group zullen een belangrijke rol blijven spelen in de samengevoegde organisatie.

“Met meer dan 35 jaar ervaring in de logistieke dienstverlening voor de gezondheidszorg, heeft ons team de nodige expertise om te voldoen aan de behoeften van onze klanten in de medtech- en farma-sector”, zegt Ruini. “Door ons aan te sluiten bij het UPS-team breiden we die mogelijkheden uit en creëren we een nog meer geïntegreerd en slim wereldwijd netwerk voor onze klanten.”

Dankzij de overname zullen meer dan 350 temperatuur-gecontroleerde voertuigen en 391.000m2 aan warehousing worden toegevoegd aan het wereldwijde UPS Healthcare-netwerk. Klanten krijgen hiermee toegang tot snellere verzendtijden, een grotere productieflexibiliteit en mogelijkheden die hen helpen om zelf nieuwe zakelijke activiteiten aan te trekken. De overname zal tenslotte ook een belangrijke rol spelen in de levering van volgende generatie farmaceutische en biologische behandelingen, die steeds meer tijd- en temperatuurgevoelige logistiek vereisen.

“We zijn gefocust op het uitbouwen van de logistieke mogelijkheden en diensten voor de gezondheidszorg die onze klanten in staat stellen de nieuwste medische innovaties te leveren”, zegt UPS Healthcare President Wes Wheeler. “We zijn verheugd om het talent, de expertise en de capaciteiten van Bomi Group te combineren met UPS Healthcare. Samen zullen we ongeëvenaarde oplossingen bieden aan onze klanten, aangedreven door het geïntegreerde, wereldwijde slimme logistieke netwerk van UPS.”

De overname van Bomi Group is de volgende stap in de voortdurende uitbreiding van het UPS Healthcare netwerk en zijn diensten om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Met de overname van Bomi Group heeft UPS Healthcare zijn wereldwijde voetafdruk sinds 2020 verdubbeld. Tot de recente uitbreidingen behoren ook nieuw gebouwde en binnenkort te openen ultramoderne logistieke faciliteiten voor de gezondheidszorg in Duitsland en Australië en uitgebreide campussen in Hongarije en Nederland.

Zo breidde UPS Supply Chain Solutions eerder dit jaar de Roermond campus uit met de opening van het nieuwe, ultramoderne gebouw om sterke groei in retail, high tech en industriële productie te ondersteunen. Het nieuwe gebouw beslaat 17.000 m² oppervlakte en huisvest het eerste innovatiecentrum van UPS in Europa. Hiermee is Roermond de belangrijkste Europese tech hub van UPS. De totale magazijnruimte op de campus van UPS in Roermond beslaat 85.000 m². Roermond is van groot belang binnen het UPS-netwerk dankzij de centrale geografische locatie, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen.

UPS Healthcare heeft onlangs ook UPS Premier uitgebreid. Dit is een technologiegestuurde service die overal binnen het wereldwijde netwerk van UPS kritieke zendingen kan prioriteren en traceren binnen een straal van 3 meter. UPS Premier biedt klanten van UPS Healthcare wereldwijde zichtbaarheid, controle, betrouwbaarheid en mogelijkheden voor productherstel.

De uitbreidingen en nieuwe diensten komen tegemoet aan de complexe en gevarieerde behoeften van de klanten van UPS Healthcare en helpen om van logistiek een concurrentievoordeel te maken.

Verwacht wordt dat de transactie tegen het einde van het jaar wordt afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke reglementaire evaluatie en goedkeuring. De waarde en de voorwaarden van de transactie worden op dit moment niet bekendgemaakt. J.P. Morgan Securities LLC trad op als financieel adviseur voor UPS.

Voor meer informatie over de innovaties en klantgerichte oplossingen van UPS Healthcare, bezoek UPS Healthcare Nederland en about.ups.com.

###

Over UPS
UPS (NYSE: UPS) is een van ’s werelds grootste bedrijven met een omzet van $97.3 miljard in 2021 en biedt een breed scala aan geïntegreerde logistieke oplossingen voor klanten in meer dan 220 landen en gebieden. “Onze wereld vooruit helpen door te leveren wat belangrijk is” is het doel waar de 534.000 werknemers van het bedrijf zich op richten. Zij omarmen de strategie van het bedrijf, die helder geformuleerd is en daadkrachtig wordt uitgevoerd: Customer First. People Led. Innovation Driven. UPS zet zich in om zijn impact op het milieu te verminderen en de gemeenschappen die we overal ter wereld bedienen te ondersteunen. UPS neemt ook een sterk en onwrikbaar standpunt in ter bevordering van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Vind meer informatie over het bedrijf op www.ups.comabout.ups.com en www.investors.ups.com.

Over UPS Healthcare
UPS Healthcare levert ongeëvenaarde expertise in gezondheidszorglogistiek aan zijn klanten over de hele wereld. UPS Healthcare beschikt wereldwijd over meer dan 11 miljoen vierkante meter aan cGMP- en GDP-conforme distributieruimte voor gezondheidszorg. De diensten omvatten voorraadbeheer, verpakking en verzending via de koudeketen, opslag en orderuitvoering van medische hulpmiddelen en logistiek voor laboratoria en klinische tests. De wereldwijde infrastructuur van UPS Healthcare, de UPS® Premier zichtbaarheidsservice, de track & trace technologie en het wereldwijde kwaliteitssysteem zijn uitermate geschikt om te voldoen aan de huidige complexe logistieke eisen van de farmaceutische industrie, de sector van medische hulpmiddelen en de sector van laboratoriumdiagnostiek.

Over Bomi Group
BOMI GROUP is een toonaangevende Italiaanse multinational op het gebied van geïntegreerde logistiek voor de Healthcare sector. Bomi is de logistieke partner van meer dan 150 klanten wereldwijd, waaronder grote spelers in de medische hulpmiddelen, in-vitro diagnostiek, biomedische en farmaceutische sectoren. De Groep is via haar dochterondernemingen en filialen aanwezig in 14 landen wereldwijd, met een bijzondere focus op Europa en Zuid-Amerika. De Groep heeft meer dan 3.000 mensen in dienst en beschikt over een eigen vloot voor dagelijkse leveringen aan ziekenhuizen, klinieken, laboratoria, apotheken en thuispatiënten. Ga voor meer informatie naar bomigroup.com ( https://www.bomigroup.com/en/global-presence/the-netherlands/).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht