Industry Wire

Geplaatst door BungalowparkOverzicht.nl

Vakantiegangers kunnen ook in eigen land niet zonder WiFi

Roggel, 14 juli 2020 – Nederlanders kunnen niet meer zonder WiFi in hun vakantiehuisje. Ruim acht op de tien vakantiegangers gaan ervan uit dat er in de gehuurde vakantiebungalow standaard WiFi aanwezig is. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, dat 528 bezoekers ondervroeg over voorkeuren bij het boeken van een huisje op een vakantiepark in Nederland. 

Eén op drie vakantiegangers bereid extra te betalen voor WiFi

Indien WiFi enkel als betaalde optie wordt aangeboden, blijkt 34% van de respondenten bereid de portemonnee te trekken. Nog eens 5% is zelfs bereid om extra te betalen voor een snellere internetverbinding dan de WiFi verbinding die standaard al wordt aangeboden.

Tijdens het verblijf op vakantieparken maakt 82% van de respondenten in de vakantiehuisjes gebruik van WiFi. Slechts 7% van de vakantiegangers is voornemens om tijdens het verblijf helemaal geen gebruik maken van internet / WiFi.

Dat WiFi voor veel vakantiegangers belangrijk is, blijkt ook uit de antwoorden op de vraag of de vakantiegangers accommodaties wel eens links hebben laten liggen omdat er geen WiFi beschikbaar was, 63% antwoordde daarop: Ja.

WiFi vooral voor bereikbaarheid, streamen en social media
In de enquête is ook gevraagd waarvoor men WiFi gebruikt. Bereikbaarheid is voor alle leeftijdsgroepen de voornaamste reden. Bij vakantiegangers tot 30 jaar oud staat het streamen van tv, films of series op de tweede plek. In de leeftijd 30 tot 40 wordt het gebruik van sociale media als één na belangrijkste reden genoemd. Vanaf 40 jaar wordt de WiFi, na het zorgen voor bereikbaarheid, vooral gebruikt om het laatste nieuws te volgen.

Meer informatie over het onderzoek staat op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/parkvoorkeuren

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht