Industry Wire

Geplaatst door Charly Cares

De vaste oppas aan huis is populair

Waar ouders voorheen kozen voor bijvoorbeeld buitenschoolse opvang, lijken ouders de laatste jaren vaker te kiezen voor een vaste oppas aan huis. Oppas App Charly Cares ziet de boekingen voor dit type oppasdiensten in drie jaar tijd flink toenemen. In 2019 verwachten zij maar liefst 80.000 aanvragen voor alleen al vaste oppasdiensten te verwerken. Om deze oppasdiensten kwalitatief goed te kunnen verwerken lanceert Charly Cares vandaag haar splinternieuwe Oppas App. 

Volgens Charly van der Straten (founder Charly Cares de Oppas App) is er sprake van een opkomende trend. “In het eerste jaar dat Charly Cares live ging bestond 4% van onze boekingen uit vaste oppasdiensten. In 2018 was dat 27% en in 2019 zal dat verder stijgen naar 32,5% van de totale business.” Ook blijkt uit onderzoek van ouderplatform Ouders van Nu dat 73% het eens is met de volgende stelling: “als ik een flexibele oppas na schooltijd zou kunnen vinden, lijkt me dat prettiger dan de buitenschoolse opvang”.

Redenen waarom ouders voordeel zien in een oppas aan huis zijn volgens Charly: “Denk aan een oppas die de kinderen van school haalt, naar de sportles brengt en vervolgens een verse maaltijd op tafel zet. De vaste oppas brengt rust in huis en het levert soms een financieel voordeel op. Een oppas betaal je per uur in plaats van per kind per uur zoals in de reguliere kinderopvang, waardoor je vanaf twee kinderen in sommige gevallen voordeliger uit bent.”

De Nederlandse startup is tegenwoordig actief in de acht grote steden en heeft bijna een jaar gewerkt aan de nieuwe app die vandaag gelanceerd wordt. Charly Cares verwacht dit jaar meer dan 80.000 boekingen voor vaste oppasdiensten te verwerken. De innovatieve functies van de nieuwe app moeten zorgen voor een snellere verwerking van de boekingen, zonder dat er concessies worden gedaan op de kwaliteit van de oppasdiensten.

Vaste boekingen zijn maatwerk, zo kunnen de Oppas Angels een tegenaanbod doen op een aanvraag waarbij ze niet alles kunnen oppakken, maar bijvoorbeeld wel 11 van de 12 weken. Ook kunnen de Oppas Angels zelf actief op zoek gaan naar een vaste oppasdienst via de “jobfinder”, een soort prikbord waar openstaande oppasdiensten staan.

 

—————

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht