Industry Wire

VC&C verstrekt groeikapitaal softwarebedrijf Safety Changer uit Delf

Technologie investeerder Value Creation and Company (VC&C) verstrekt groeikapitaal aan softwarebedrijf Safety Changer zodat zij verder kunnen groeien en hun ambities realiseren.

Safety Changer is een softwarebedrijf gevestigd in Delft en Pune (India) en biedt mobiele oplossingen voor professioneel risk & safety management (QHSE). Het bedrijf ondersteunt organisaties in de branches olie & gas, chemie, bouw, industrie en overheid om safety management op een efficiënte manier te implementeren en zo betere resultaten te behalen.

QHSE management heeft als doel om de veiligheid in bedrijven te verhogen. Zo moeten ongelukken op de werkvloer goed worden geregistreerd en is het belangrijk dat bedrijven beter inzicht krijgen in de risico’s in hun operatie.

“Het Safety Changer platform ondersteunt dergelijke processen optimaal. Het gaat hierbij niet alleen om inventariseren en vastleggen, maar ook om het betrekken van alle medewerkers. Door de opkomst en het massale gebruik van mobiele apparaten als smartphones en tablets, kan een map vol procedures nu voor iedereen en overal worden weergegeven. Het gaat dan niet alleen om de beschikbaarheid, los van tijd en plaats, maar ook om het vinden van de juiste vorm. Alle Safety Changer software wordt ontwikkeld om een optimale balans te verkrijgen tussen bruikbaarheid en kwaliteit” aldus Jonathan Stolk (CEO Safety Changer).

Safety Changer is dan ook een heel ander bedrijf dan je zou verwachten. Het bedrijf heeft naast softwareontwikkelaars ook specialisten in dienst op het gebied van mobiele technologie, sociale media en cloud-applicaties. Zo kan de belofte om echt bruikbare applicaties te maken, die voor medewerkers in de praktijk ook nog eens handig zijn, worden ingevuld.
Safety Changer is in 2010 gestart door Jos van Velzen, Ruben Stolk en Jonathan Stolk met als visie dat veiligheid begint op de werkvloer en dat daar mobiele technologie in de vorm van smartphones en tablets de sleutel tot succes is.

“Het is onze drive om in plaats van veiligheid op papier of in een ordner, échte veiligheid te brengen. Dat doen we door het ‘gezond verstand’ van de medewerker een actieve plek te geven, ‘communicatie’ rondom veiligheid simpel en effectief te maken en mensen ‘controle’ te geven, van werkvloer tot aan topmanagement en weer terug naar de werkvloer. Op naar een wereld zonder ongelukken!” aldus Jonathan Stolk.

VC&C heeft naast het verstrekken van financiering een rol in de Raad van Advies om Safety Changer actief te ondersteunen bij hun internationale groeiambitie. De ondernemende investeerders van Value Creation and Company bleken in alle opzichten de beste match. Naast de kennis en ervaring van VC&C met het professionaliseren en commercieel opschalen van een snelgroeiende startup, betekent de kapitaalinjectie voor Safety Changer een impuls voor de groei van het bedrijf. “Het vinden van de juiste investeerder is niet gemakkelijk. Het gaat namelijk niet alleen om de investering zelf, maar ook om de samenwerking en aansluiting bij onze visie” zegt Jos van Velzen (CTO Safety Changer).

“Safety Changer heeft een enorme groeipotentie” meent Aldebert Wiersinga, Managing Partner van VC&C.” Safety en security krijgt steeds meer aandacht, niet alleen vanwege strakkere regulering en wetgeving, maar ook vanwege de groeiende externe en interne bedreigingen voor bedrijven, zowel in Europa, als wereldwijd. Vaak worden oplossingen gezocht in het voorschrijven van regels en richtlijnen, maar de aanpak van Safety Changer om binnen bedrijven samen de verantwoordelijkheid te nemen om elke avond heelhuids thuis te komen, is een aanpak waarin ik echt geloof. We zijn daarnaast blij met het ervaren managementteam dat Safety Changer heeft, om deze ambities de komende jaren ook echt te kunnen realiseren.”

Achtergrond informatie:

Safety Changer te Delft
Safety Changer is opgericht in 2010 en is leverancier van software oplossingen voor het QHSE-domein (Quality, Health, Safety and Environmental). Met een mobile first benadering, innoveert het bedrijf veiligheidsmanagement op de werkvloer. Er werken 20 mensen bij Safety Changer, verdeeld over de twee kantoren in Delft en Pune (India). www.safetychanger.com

Value Creation and Company te Bilthoven
Value Creation and Company (VC&C) is in 2005 opgericht door serial-entrepeneurs uit de ICT en zij hebben tientallen ICT bedrijven gestart, verder ontwikkeld en verkocht. VC&C (co-)fund bedrijven die actief zijn in de softwareontwikkeling en managed services. Onderscheidend in de VC&C aanpak is de inbreng van het “intellectual capital”, de branche-kennis en ervaring, hun netwerk en de betrokkenheid om bedrijven naar de “next level” te brengen. www.vcxc.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht