Industry Wire

Geplaatst door Verizon

Verizon Business en Wipro introduceren gezamenlijke Network-as-a-Service-oplossing

Verizon Business heeft een wereldwijde Network-as-a-Service (NaaS)-samenwerking getekend met Wipro Limited (NYSE: WIT, BSE: 507685, NSE: WIPRO), een toonaangevend bedrijf voor technologie- en consultancydiensten. Het partnerschap zal bedrijven helpen om de modernisering van hun netwerk en de overgang naar de cloud te versnellen.

De Network-as-a-Service (NaaS)-oplossing van Wipro, mogelijk gemaakt door Verizon Business, omvat een reeks vooraf geconfigureerde en geteste serviceketens via een verbruiksmodel op abonnementsbasis. Het doel hiervan is om de vraag naar netwerkinfrastructuren ‘on demand’ te stimuleren.

Het meerjarige partnerschap zal Wipro in staat stellen om klanten over te laten stappen van de ouderwetse inzet van hardware, applicaties en diensten naar een geautomatiseerde, zelfherstellende en zeer veilige netwerkomgeving.

“Veel organisaties willen af van de eindeloze cycli waarin technologie moet worden vernieuwd. Ze hebben echter te maken met de tweeledige uitdaging van traditionele hardware en vaste infrastructuren. Ons partnerschap met Wipro zal bedrijven helpen hun netwerk toekomstbestendig te maken op een meer flexibele, wendbare en predictieve manier, gericht op hun specifieke wensen”, aldus Massimo Peselli, Senior Vice President en Chief Revenue Officer, Global Enterprise and Public Sector voor Verizon Business.

Uit een recent onderzoek van IDC onder meer dan 400 besluitvormers op het gebied van technologie-inkoop over de hele wereld bleek dat 69% van de respondenten in de komende 12 maanden van plan is te investeren in netwerktransformatie. NaaS is steeds beter in staat om de strijd aan te gaan met oude commerciële modellen waarbij vooraf grote investeringen moeten worden gedaan. Dit is mogelijk door flexibelere abonnementsdiensten aan te bieden die makkelijker kunnen worden aangepast als de wensen veranderen. De technologie heeft de implementatie van nieuwe digitale technologieën zoals AI/ML, 5G, IoT, geavanceerde robotica, blockchain, AR/VR en spraakassistentie versneld.

“Ons gezamenlijke NaaS-aanbod brengt twee marktleiders samen om deze unieke waardepropositie te realiseren die onze klanten zal helpen gelijke tred te houden met de veranderende eisen van de cloud- en netwerkinfrastructuur en tegelijkertijd operationele efficiëntie en wendbaarheid op schaal te bereiken”, aldus Jo Debecker, Senior Vice President & Global Head, Cloud and Infrastructure Services, Wipro Limited.

Het partnerschap brengt twee leiders uit de netwerkindustrie samen. Verizon is de afgelopen 16 jaar uitgeroepen tot Leader in Gartner Magic Quadrant Network Services, Global en beheert wereldwijd meer dan 4.300 netwerken. Wipro is een Leader in Gartner Magic Quadrant voor Managed Network Services en beheert meer dan 500 netwerk- en datacenterfaciliteiten in diverse regio’s en sectoren.

Over Wipro Limited
Wipro Limited (NYSE: WIT, BSE: 507685, NSE: WIPRO) is een toonaangevend bedrijf voor technologie- en consultancydiensten dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor de meest complexe digitale transformaties van klanten. Door gebruik te maken van ons holistische portfolio op het gebied van consultancy, design, engineering en operations helpen wij klanten hun stoutste ambities te realiseren en duurzame bedrijven te bouwen die klaar zijn voor de toekomst. Met meer dan 250.000 medewerkers en zakelijke partners in 66 landen maken we onze belofte waar om onze klanten, collega’s en gemeenschappen vooruit te helpen in een steeds veranderende wereld. Voor meer informatie, bezoek ons op www.Wipro.com.

Over Verizon
Verizon (NYSE, Nasdaq: VZ) werd op 30 juni 2000 opgericht en is een van ’s werelds leidende aanbieders van technologie- en communicatiediensten. Het hoofdkantoor staat in New York City maar het bedrijf wordt over de hele wereld vertegenwoordigd. Met zijn wereldwijde activiteiten genereerde Verizon in 2021 een omzet van 133,6 miljard dollar. Het bedrijf biedt spraak-, data- en videodiensten en -oplossingen aan via zijn bekroonde netwerken en platforms. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de vraag van klanten naar mobiliteit, betrouwbare netwerkverbindingen, veiligheid en controle.

VERIZON ONLINE NEWS CENTER: Nieuwsberichten, blogs, biografieën en contactgegevens voor de media zijn beschikbaar via het Online News Center van Verizon op verizon.com/news. Nieuws van Verizon Enterprise Solutions is ook beschikbaar via een RSS feed op www.verizon.com/about/rss-feeds.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht