Industry Wire

Geplaatst door Gaiyo

Vervoersapp Gaiyo lanceert eerste gratis parkeerapp van Nederland

Er is op het gebied van parkeerapps veel aanbod in Nederland, maar de verschillen in prijs en geboden service waren tot dusver klein. Met de introductie van Gaiyo straatparkeren komt daar verandering in. Gaiyo rekent géén transactiekosten voor parkeeracties én biedt heel veel handige aanvullende vervoersfuncties.

Eén app voor al je vervoer, dat is Gaiyo. Of het nu om routeplanning gaat, fileoverzicht, het kopen van een treinkaartje of het boeken van deelvervoer, in Gaiyo regel je al je vervoerszaken. De mogelijkheid om in de app te betalen voor je straatparkeeracties, kon dan ook niet uitblijven. Vanaf vandaag kan de straatparkeerwidget van Gaiyo in heel Nederland worden gebruik.

Meer dan alleen parkeren

Het grootste voordeel van de Gaiyo straatparkeerfunctie ten opzichte van het gebruik van een reguliere parkeerapp, is zonder twijfel dat de Gaiyo app nog veel aanvullende mobiliteitsfuncties biedt. Moet je bijvoorbeeld in de binnenstad van Amsterdam zijn, maar wil je niet €7,50 per uur te betalen voor het parkeren? Plan in Gaiyo dan heel eenvoudig je reis met een P+R als tussenbestemming en boek je vervolgvervoer (OV, deelfiets of deelscooter) ook weer in deze app. En als je klaar bent met je parkeeractie en wilt weten of het een beetje doorrijdt op de snelwegen, toont Gaiyo de relevante verkeersinformatie, inclusief de eventuele vertragingen die je oploopt naar je volgende bestemming.

Parkeeroverzicht

Omdat het bedrijf achter Gaiyo, Innovactory, mobiliteit zo toegankelijk en flexibel mogelijk wil maken, is de nieuwe straatparkeerfunctie uitgerust met tal van handige snufjes. Op basis van je locatie scant Gaiyo bijvoorbeeld welke parkeergarages, P+R’s en parkeerzones er in jouw omgeving te vinden zijn. De app toont je direct alle parkeeropties, mét de bijbehorende tarieven. Zo kun je heel gemakkelijk zien waar je in de buurt het goedkoopst je auto kwijt kunt en waar de blauwe zones zijn. Kies je voor de kaartweergave van de parkeerfunctie, dan kun je bovendien gemakkelijk zien in welke gebieden je gratis parkeert.

Goedkoopste parkeerapp van Nederland

Wie wil besparen op parkeren, heeft aan Gaiyo dus een goeie. Al was het maar omdat je geen transactiekosten betaalt voor je parkeeracties. Ter vergelijking: bij andere parkeerapps betaal je per parkeeractie meestal 30 eurocent. Gaiyo is hiermee in een klap de goedkoopste ‘parkeerapp’ van Nederland. Ook het toevoegen van kentekens is in Gaiyo gratis. Wel zo handig, zeker als je af en toe gebruik maakt van een deelauto.

Zicht op je parkeeractie

De actuele parkeerkosten zijn op elk moment te bekijken in de app. En wie nog wel eens vergeet om zijn parkeeractie te stoppen, kan Gaiyo toestemming geven om elk uur een gratis pushreminders bericht te sturen. Ook is het mogelijk een (ruime) eindtijd op te geven voor je parkeeractie. Stop je de parkeeractie toch eerder dan de opgegeven eindtijd, dan betaal je gewoon voor de werkelijke parkeerduur.

Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory: “We zijn erg blij dat we Gaiyo met de introductie van deze parkeerwidget nóg overzichtelijker hebben gemaakt. Met de afwezigheid van transactiekosten én de vele extra functies die de app biedt, is Gaiyo hét betere alternatief voor bestaande parkeerapps.”

De voordelen van Gaiyo straatparkeren op een rij

 • Geen transactie- of abonnementskosten.
 • Geen gedoe met parkeerpalen.
 • Snel een parkeeractie starten.
 • Deelvervoer en parkeren in dezelfde app te regelen.
 • Parkeerplekken worden meegenomen in het reisadvies.
 • Overzicht van parkeerzones, -garages en P+R-terreinen.
 • Gratis meerdere kentekens toevoegen.
 • Betalen per minuut.
 • Automatisch het goedkoopste tarief betalen, dus nooit meer dan het dagkaarttarief.
 • Parkeren met en zonder eindtijd.
 • Realtime inzicht in de kosten op het dashboard en via gratis pushberichten.

Over Gaiyo

De gratis app Gaiyo functioneert als een persoonlijke reisassistent, die een realtime overzicht geeft van alle beschikbare reismogelijkheden en combinaties, compleet met vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. Dat varieert van de trein, tram en bus tot deelvervoer. Ook toont de app de beschikbare tijden van het aansluitende openbaar vervoer. Vanaf nu kun je met Gaiyo ook parkeeracties starten, zodat je geen aparte parkeerapp meer nodig hebt. Door De Volkskrant werd Gaiyo uitgeroepen tot de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment is.

Wil je Gaiyo straatparkeren zelf ook eens proberen? Download dan gratis de Gaiyo app, scroll naar de parkeerwidget en de rest wijst zich vanzelf.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht