Industry Wire

Geplaatst door Osmo

Vier de Code Week met Osmo

Programmeren is de moderne superkracht – Laten we de EU Code Week samen vieren.

Amsterdam 14 oktober 2021 – Met de EU Code Week, die van 9 tot 24 oktober plaatsvindt, viert Europa creativiteit en het gezamenlijk oplossen van problemen met behulp van tech-activiteiten. De kerngedachte van de Code Week is zichtbaarheid geven aan programmeren, het toegankelijker maken, en iedereen laten zien hoe ideeën met code tot leven komen.

In de moderne wereld gebruiken we code en programmeren op veel plaatsen. Wanneer kinderen de basisbeginselen van programmeren begrijpen helpt hen dat bij het ontwikkelen van belangrijke STEM-vaardigheden. Wetenschaps-, technologie-, engineering- en wiskunde-vaardigheden zijn essentieel voor het oplossen van de problemen in de wereld. Deze vaardigheden kunnen al op op jonge leeftijd worden ontwikkeld en vervolgens worden gebruikt voor een toekomstige carrière. Maar het is ook belangrijk dat kinderen spelen en op een speelse manier dingen ontdekken. Op dat gebied heeft Osmo veel te bieden.

De Osmo Coding Starter Kit verandert een tablet in een hands-on programmeer avontuur. De ingewikkelde wereld van techniek en verwondering wordt gebracht op een manier die nieuwsgierigheid en geluk in het hoofd van kinderen stimuleert. De Coding Starter Kit helpt door middel van drie hands-on leerspellen bij het geleidelijk opbouwen van programmeervaardigheden in een tempo dat past bij kinderen van 5 tot 10 jaar. Ze leren programmeren door het verbinden van kleurrijke blokken in de fysieke wereld die een avontuur op hun scherm tot leven brengen.

Met de Coding Starter Kit kunnen kinderen essentiële vaardigheden voor de 21e eeuw verkennen en een voorsprong nemen op het gebied van interactief STEM-leren. Het leggen van de basis van deze kennis helpt kinderen slagen in een wereld die steeds meer digitaliseert. Tegelijkertijd bevordert Osmo creativiteit en probleemoplossende vermogen. Het avontuur begint met Coding Awbie, en met muziek gemaakt in Coding Jam. Geavanceerde vaardigheden komen aan bod in Coding Duo. Beginners kunnen starten met games gericht op het oplossen van problemen en doorstromen naar meer ingewikkelde concepten zoals sequencing en looping.

Betrek kinderen bij het leren van de beginselen van programmeren met de Osmo Coding Starter Kit. Laat ze uitdagingen overwinnen, geavanceerde puzzels oplossen, en samenwerken en de weg naar succes effenen. Wie zegt dat het aanleren van STEM-vaardigheden saai moet zijn!

Hoe Osmo Coding werkt zie je in deze video:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht