Industry Wire

Geplaatst door Blockchain Innovation Conference

Vijfde editie van Blockchain Innovation Conference: van probeersels naar werkende toepassingen

UTRECHT – Op 7 juni 2018 vindt de vijfde editie plaats van Blockchain Innovation Conference: BIC18. Dit jaar is Rabobank de gastheer. Het technologie-congres telt meer dan 400 participanten van meer dan 100 bedrijven uit binnen- en buitenland.

Het thema van #BIC18 dit jaar is ‘Blockchain: From Proof of Concept to Real World Solutions’. Bij de Rabobank in Utrecht komen decision-makers van startups, corporates en overheden bij elkaar om de radicale veranderingen te bespreken die Blockchain-technologie mogelijk maakt. Speciale gast is Prins Constantijn van Oranje-Nassau, speciaal gezant bij StartupDelta en in die hoedanigheid vurig pleitbezorger van Nederland als voorloper in Blockchain-technologie.

Organisator en conference director Vincent Everts: “De tijd van praten over en van proberen wat je allemaal met Blockchain kunt, is nu geweest. De massa kent Blockchain als de technologie achter cryptomunten, maar er kan zoveel meer mee. We laten nu echte oplossingen zien. Real world solutions op het gebied van Business, Technology, Government, Energy, Healthcare en Identity geven wij een podium tijdens BIC18.”

BlC18 brengt sprekers uit binnen- en buitenland bijeen, zoals topdenkers als Vinay Gupta en Dave Birch. Zij schetsen hoe bestaande bedrijven Blockchain kunnen gebruiken om (radicaal) te innoveren. Verder komen Arthur Camara, die het befaamde spel CryptoKitties startte dat het Ethereum-netwerk plat gooide, en Leanne Kemp, die met Everledger kostbaarheden traceert.

Onderzoeksbureau Gartner praat ons bij over de professionalisering van de Blockchain in de ICT- boardroom en KPMG presenteert het Blockchain Maturity model. Wiebe Draijer, Bestuursvoorzitter van Rabobank, geeft een toelichting op een platform voor handelsadministratie dat op Blockchain is gebaseerd, en Jon Kuiper, CEO van Koopman Logistics, laat zien hoe zij als logistieke dienstverlener in Europa in de supply chain Blockchain inzetten om logistieke processen in het vervoer en opslag van auto’s te digitaliseren.

Maar ook de bekendste Nederlandse crypto-investeerder Marc van der Chijs (die net de mining company Hut8 oprichtte), Rutger van Zuidam (Dutchchain & Blockchaingers innovatieprogramma) en Marloes Pomp (Dutch Blockchain Government) behoren tot de sprekers. Voorafgaand aan het hoofdprogramma wordt de (immer populaire) sessie ‘Blockchain for Dummies’ gehouden om beginnelingen bij te spijkeren in de nieuwe technologie.

Bruno Skvorc, CEO van Bitfalls, kreeg bekendheid in de ICO-wereld (Initial Coin Offering) door de anatomie van pump&dump schemes (P&D) bloot te leggen. Hij behandelt en analyseert the good, the bad and the ugly van ICO’s, intussen het meest populaire financieringsmiddel bij startups sinds onze vorige editie. Hierna volgt een discussie met Nederlandse toezichthouders van onder meer De Nederlandsche Bank.

Ter afsluiting wordt de beste ICO startup verkozen uit een top 10 tijdens de Europese ICO Pitch Competitie. Moderator is Richard Kastelein, een vermaarde ICO-adviseur.

Over Blockchain Innovation Conference

Blockchain Innovation Conference wordt voor de vijfde keer georganiseerd en wordt gehouden in Utrecht op het hoofdkantoor van de Rabobank. Vincent Everts is de conference director en dagvoorzitter. Hij is trendwatcher, software ondernemer, veelgevraagd spreker over cryptocurrency & Blockchain-technologie. Hij is tevens oprichter van Crypto Investment Summit en Dag van de Crypto.

Het programma van BIC18 combineert plenaire sessies met keynote sprekers, fireside chats en panels met zes verschillende tracks: business & finance, overheidsdiensten, de energiesector, identiteit, technologische ontwikkelingen en ICO’s. Partners van BIC18 zijn Rabobank, IBM en KPMG.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht