Industry Wire

Geplaatst door Vodafone

Vodafone zet belangrijke stap in strijd om de huiskamer

Vodafone en KPN hebben overeenstemming bereikt over toegang tot het vaste (FttH) glasvezel- en kopernetwerk van KPN op basis van WBA (wholesale broadband access) voor een periode van zeven jaar. Als nieuwe toetreder op de markt voor breedbanddiensten is Vodafone afhankelijk van toegang tot het vaste netwerk van KPN.

In een toekomst waarin vaste en mobiele diensten naadloos in elkaar over gaan is langetermijntoegang tot het vaste KPN-netwerk een belangrijke stap in Vodafone’s transformatie van mobiele provider tot aanbieder van het volledige pakket aan communicatiediensten. Deze overeenkomst stelt Vodafone in staat effectief te blijven concurreren op de breedbandmarkt.

De komende tijd zal KPN haar kopernetwerk verder upgraden met nieuwe technologieën. Vodafone heeft onder de nieuwe overeenkomst ook toegang tot deze nieuwe technologieën en kan daardoor zijn Vodafone Thuis-aanbod nog beter afstemmen op de wensen van zijn klanten.

In de consumentenmarkt biedt Vodafone als zelfstandige service provider onder de naam Vodafone Thuis sinds januari 2014 breedbanddiensten (internetten, tv en bellen) aan via glasvezel en sinds oktober 2014 ook via het landelijke dekkende kopernetwerk (DSL) van KPN. Op de zakelijke markt is Vodafone sinds 2006 aanbieder van vaste-internetdiensten.

Toezichthouder ACM heeft de voorwaarden gecreëerd waarbinnen Vodafone en KPN tot deze afspraken zijn gekomen. ACM zal een actieve rol houden in het toezicht op de markt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht