Industry Wire

Geplaatst door Daon

Voorbereid reizen met mobiel gezondheidspaspoort VeriFLY

Amsterdam, 8 maart 2021 – British Airways zal als eerste luchtvaartmaatschappij de app VeriFLY gebruiken voor alle inkomende internationale vluchten naar het Verenigd Koninkrijk. VeriFLY is een wijdverspreid mobiel gezondheidspaspoort, ontwikkeld door Daon, een van oorsprong Iers softwarebedrijf voor identiteitsmanagement.

De app VeriFLY is voor reizigers die door COVID-19 per land veranderende inreisvoorwaarden hebben. Naast British Airways gebruiken Denver International Airport en American Airlines in de VS de app. Ook Alaska Airlines heeft onlangs VeriFLY in gebruik genomen.

Reisdocumenten op één plek
VeriFLY geeft reizigers gemoedsrust, omdat zij vóór vertrek kunnen controleren of ze aan de voorwaarden van hun bestemming voldoen. VeriFLY bevestigt na een digitale controle van gezondheidsdocumenten of deze in orde zijn. Hierdoor brengen reizigers vereiste reisdocumenten zoals COVID-19-restresultaten – voorafgaand aan de reis – op één plek samen. Gebruikers met goedgekeurde documenten kunnen op luchthavens bij speciaal ingerichte balies sneller in- en uitchecken.

Nieuwe mogelijkheden
“VeriFLY is voor reizigers die over COVID-19-gezondheidsverklaringen moeten beschikken. Deze tool verzekert hen dat zij aan alle COVID-gerelateerde reisvoorwaarden voldoen. We zien nog veel andere mogelijkheden voor VeriFLY. Zo voeren we al gesprekken met grote hotelketens en entertainmentbedrijven hoe VeriFLY het vertrouwen van hun klanten kan herstellen”, aldus CEO Tom Grissen van Daon.

“De reisbranche voert veel veranderingen door om de gezondheid en veiligheid van reizigers nu en in de toekomst te beschermen”, aldus Emily Gallen, Senior Market Advisor bij Enterprise Ireland. Dit is de Ierse overheidsorganisatie voor handel en innovatie. “De innovatiekracht, flexibiliteit en drive van Daon en hun partners dragen ertoe bij dat het vertrouwen van de reiziger herstelt. Dit is één voorbeeld hoe innovatie uit Ierland, een van de toonaangevende technologiehubs ter wereld, het herstel van de reisbranche ondersteunt.”

– einde bericht –

Over Daon
Daon is opgericht in 2000 en is op zes continenten actief. Met de bekroonde identiteitsmanagementtechnologie van Daon worden elke dag met succes meer dan honderd miljoen verificaties uitgevoerd voor gerenommeerde bedrijven over de hele wereld om het spaargeld, de bankrekeningen en andere belangrijke transacties van mensen te beschermen. Het bedrijf hanteert een ontwerpfilosofie die uitgaat van inclusie, privacy en gebruiksgemak. Hierdoor kunnen de klanten van Daon en hun gebruikers hun behoeften en voorkeuren optimaal realiseren.

Enkele wereldwijd iconische en innovatieve merken, waaronder NatWest, Sumitomo Mitsui Financial Group, Standard Chartered Bank, Softbank, PNC en Atom Bank, gebruiken de producten van Daon voor kritische bedrijfsactiviteiten zoals verificatie van klanten. Vele andere bedrijven en overheden, waaronder Experian, Australia Post, het RealMe-programma van de Nieuw-Zeelandse overheid en Capitec in Zuid-Afrika, gebruiken het platform van Daon voor de digitale onboarding van nieuwe klanten, wat in de huidige tijd uiterst belangrijk is. Daarnaast vermindert het platform van Daon de kosten en conflictsituaties in contactcentra via de mogelijkheid om de identiteit van klanten via stemherkenning te controleren.

Dankzij zijn methoden voor identiteitsvaststelling en twintig jaar ervaring in het uitrollen van digitale identiteitsoplossingen in de publieke, luchtvaart- en commerciële sector heeft Daon VeriFLY kunnen ontwikkelen.

Daon is ISO-gecertificeerd volgens ISO-norm 27001:2013 – de internationale norm voor informatiebeveiliging – en de aanvullende ISO-norm 27018:2019 voor het beheer van persoonsgegevens. Het bedrijf wordt maandelijks aan strenge beveiligingstesten en privacyaudits onderworpen door enkele van de grootste overheden en commerciële organisaties ter wereld.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht