Industry Wire

Geplaatst door VPRO

VPRO wint Prix Europa Award voor innovatief project Maandverbond

Tijdens het prestigieuze Prix Europa gala vrijdagavond 15 oktober heeft de VPRO de Prix Europa Award gewonnen voor het beste online mediaproject van 2021 met het Telegram-project Maandverbond.

Maandverbond speelde zich gedurende 28 dagen, de duur van een gemiddelde cyclus, live af op 28 Telegram-kanalen. Deelnemers konden instappen in het kanaal dat overeenkomt met de dag in hun eigen cyclus. Samen met ervaringsdeskundigen, gynaecologen en andere hormoonexperts namen Dzifa Kusenuh, Lize Korpershoek, Thorn Roos de Vries en Fatima Warsame allerlei hormonale kwesties onder de loep. Het doel van deze hormoonsafari: de cyclus normaliseren, het gesprek openen en meer leren over de werking van hormonen op het lichaam.

Jaarlijks worden tijdens het festival de Prix Europa mediaprijzen uitgereikt aan de beste televisie-, radio- en online producties. De VPRO won eerder in 2018 een Prix Europa Award voor de beste digitale audio met podcast Opgejaagd en in 2019 voor de beste tv-documentaire met The Raft.

Het VPRO-project Maandverbond speelde zich live af van 1 tot en met 28 augustus op Telegram en NPO3.nl. Maandverbond is een project van VPRO Medialab en werd mede mogelijk gemaakt door NPO Innovatie.

meer informatie: npo3.nl/maandverbond
#maandverbond 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht