Industry Wire

Geplaatst door Galaxy Games

VR helpt bij ontspanning tijdens burn-out of stress

Groenekan, 24 juni 2020 – Het VR-bedrijf Galaxy Games introduceert StressVRee, een VR-applicatie die helpt bij het ontspannen. Vanwege het coronavirus ervaren veel mensen stress, een ontslaggolf lijkt onvermijdelijk, veel (jonge) mensen zijn erg onzeker over de toekomst, maar ook ouderen hebben het erg zwaar. Na een aantal weken in een intelligente lockdown te hebben geleefd ligt het stressniveau in Nederland gemiddeld 40% hoger. Dat vormde voor het Utrechtse VR-bedrijf de aanleiding om een VR-applicatie te ontwikkelen waarbij ontspanning voorop staat.

“Om mij heen heb ik veel vrienden die het zwaar hebben. Veel bevriende ondernemers maar ook vrienden of kennissen in loondienst ervaren een hoge mate van stress.” Tijd om daar iets aan te doen dacht de Utrechtse (VR) ondernemer Saco Koelma. “Wij zijn direct in maart begonnen met de ontwikkeling van VR-applicaties die mensen helpen te ontspannen. In samenwerkingen met psychologen, ademhalingscoaches en zwangerschapscoaches zijn deze experiences tot stand gekomen.”

VR als ontspanning

“De eerste reacties en ervaringen zijn veelbelovend. Mensen komen echt tot rust.” Aldus Koelma. Onder de naam stressVRee biedt het bedrijf verschillende VR-ervaringen aan die worden ondersteund door rustgevende muziek of een voice-over die je helpt te ontspannen door middel van ademhalingsoefeningen of een geleide meditatie. Men kan uit verschillende experiences kiezen, waaronder een bos, het noorderlicht of een kampvuur aan het strand.

Relaxen is een must

StressVRee kan onder andere worden ingezet bij psychologen, ziekenhuizen en arbodiensten. Daarnaast is het een interessant concept voor elke persoon met stress-gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, depressie, angst of pijn. Koelma licht toe: “Het is onze missie om Nederland een stukje relaxter te krijgen. Wij richten ons vooral op particulieren met stress-gerelateerde klachten die thuis kunnen ontspannen maar ook voor bedrijven die hun medewerkers willen ontstressen op kantoor. Zo zouden zij bijvoorbeeld een hoekje kunnen inrichten met 1 of 2 VR-brillen waar de medewerkers even een kwartier in een andere wereld tot rust kunnen komen.”

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht