Industry Wire

Geplaatst door Telecompaper

VRiend wint 5G Innovation Challenge

Houten, The Netherlands, 28 November 2019 – Onderdeel van het congres was de 5G Innovation Challenge, de zoektocht naar het beste 5G-idee van Nederland. De Challenge liep vanaf september. In het blok ‘Next steps’ konden vandaag drie partijen in een korte pitch hun 5G-idee aan het publiek presenteren. VRiend werd met zijn methode om ziekenhuispatientjes in contact te brengen met familie thuis door het publiek tot winnaar uitgeroepen, waarbij Project BB en Dronequest een eervolle vermelding kregen.

Onderdeel van het congres was de 5G Innovation Challenge, de zoektocht naar het beste 5G-idee van Nederland. De Challenge liep vanaf september. In het blok ‘Next steps’ konden vandaag drie partijen in een korte pitch hun 5G-idee aan het publiek presenteren. VRiend werd met zijn methode om ziekenhuispatiëntjes in contact te brengen met familie thuis door het publiek tot winnaar uitgeroepen, waarbij Project BB en Dronequest een eervolle vermelding kregen.

Meest innovatieve, beloftevolle 5G-idee
Telecompaper begon in september van dit jaar met de 5G Innovation Challenge, waarbij alle 5G-initiatieven werden opgeroepen deel te nemen. Na de eerste ronde werd door Telecompaper een shortlist samengesteld van acht ideeën. Een jury, bestaande uit 5G-professionals van KPN, T-Mobile, Ericsson en Deloitte, heeft uit de shortlist de drie genoemde bedrijven geselecteerd op basis van meest innovatieve en meest beloftevolle ideeën.

Als winnaar van de 5G Innovation Challenge krijgt VRiend de mogelijkheid zijn idee verder uit te werken in een lab van één van de partners. Ook mag het bedrijf naar het 4YFN-event tijdens het MWC in Barcelona om daar in het Holland Paviljoen het idee te tonen.

4YFN is het startup event dat onderdeel is van ’s werelds grootste telecombeurs: Mobile World Congress (24-26 februari 2020). Op 4YFN komen startups, investeerders, startup ecosystemen en bedrijven samen om te netwerken en samen nieuwe kansen te creëren. Een dag het MWC zelf bezoeken vormt ook onderdeel van de prijs.

Het 5G-evenement van Nederland
Telecom Insights 2019 heeft als ondertitel ‘De impact van 5G op Nederland’. Telecompaper heeft de afgelopen maanden een programma samengesteld waarin experts uit diverse hoeken hun inzichten en analyses geven over deze impact. Met meer dan 400 bezoekers, C-level keynotes, break-out sessies over telecom, enterprise en city en de 5G Innovation Challenge heeft Telecompaper het vertrouwen dat Telecom Insights dit en de komende jaren het toonaangevende evenement is als het gaat om de duiding van 5G-ontwikkelingen in Nederland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht