Industry Wire

Geplaatst door Way2Web

Way2Web Software en Stichting Het Begint met Taal ontwikkelen platform MATCH

Way2Web Software heeft voor Stichting Het Begint met Taal een platform ontwikkeld om de organisatie van taalcoaching van anderstaligen ingrijpend te verbeteren. Met het platform MATCH worden deelnemers en vrijwilligers efficiënt gekoppeld, begeleid en gemonitord. Match is een API-first platform dat is ingericht om te integreren in het ecosysteem van (organisatie)websites, landelijke overheidsvoorzieningen en rapportagetooling. 

Matches

Om volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving zijn beheersing van de taal en contact met anderen essentieel. Hoewel veel van de 600.000 anderstaligen in Nederland naar taalscholen gaan, schort het vaak aan mogelijkheden om te oefenen in praktijksituaties en om Nederlandstaligen te ontmoeten. MATCH gaat gebruikt worden om circa 15.000 vrijwilligers aan 30.000 anderstaligen om te oefenen en samen dingen te ondernemen. Via het project Kletsmaatjes is er bovendien laagdrempelig en coronaproof, online contact mogelijk. Vorige week sloot Koningin Maxima aan bij Kletsmaatjes, de digitale versie, om de 2000ste matching te vieren.

Maatschappelijk effect

Stichting Het Begint met Taal, dé expert op het gebied van taalcoaching in ons land, ondersteunt zo’n 600 coördinatoren van 180 organisaties verspreid over 400 locaties. MATCH maakt het voor de coördinatoren aanzienlijk makkelijker om geslaagde koppelingen te maken en te monitoren hoe de ontmoetingen verlopen. Elise Zomer is coördinator in bij Stichting Het Begint met Taal en merkt nu al de voordelen: ‘‘Via de automatische evaluaties hoor ik regelmatig van beide partijen hoe het gaat. Daar hoef ik zelf niet achteraan te bellen. Ik kan dan snel reageren als dat nodig is. En bijhouden hoe goed we het als organisatie doen. Slimme technologie dus, met als maatschappelijk doel mensen bij elkaar brengen en echt verder helpen.”

Ook opschalen van deze maatschappelijk waardevolle activiteiten is nu goed mogelijk. Toen letterlijk duizenden mensen op het onlineproject Kletsmaatjes afkwamen, bleek de urgentie van een compleet nieuw serviceplatform dat voldoet aan alle eisen op het vlak van schaalbaarheid, gebruikersgemak en security (AVG, ISO 27001).

Laravel framework

Het MATCH-platform is geïmplementeerd met het applicatieframework Laravel. Door de modulaire filosofie heeft Way2Web binnen twee maanden een werkend product kunnen lanceren.Vanuit het systeem worden de verplichte overheid rapportages gegenereerd. Wat gezien de omvang van de stichting veel tijdwinst oplevert. Bovendien is het platform AVG  en ISO 27001 gecertificeerd. Er is veel aandacht besteed aan privacy, rollen en rechten en beveiliging. MATCH wordt momenteel gebruikt voor taalcoaching aan anderstaligen maar is geschikt voor iedere organisatie waar vrijwilligers en deelnemers gekoppeld worden. Financiering van MATCH is mede mogelijk gemaakt door het ministerie OCW en het Oranjefonds.

Meer informatie over het platform is te vinden op www.way2web.nl/match-stimuleert-meedoen-van-anderstaligen-in-nederland/

Over Way2Web

Way2Web Software uit Utrecht ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten door volop gebruik te maken van de kansen die digitalisering biedt. Wij noemen dat: next level software. Bij Way2Web werken 34 specialisten in 5 ontwikkelteams. Het bedrijf is als een van de weinige uit haar branche ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Over Stichting Het Begint met Taal

Stichting Het Begint met Taal vergroot de bekendheid en de effectiviteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Men ondersteunt 180 organisaties, verspreid over ruim 400 locaties. Ook wordt er samengewerkt met gemeenten, taalscholen en werkgevers. De stichting traint coördinatoren en biedt vrijwilligers diverse e-learnings. Het platform MATCH maakt het makkelijk om te registreren, koppelen, monitoren en rapporteren

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht