Industry Wire

Geplaatst door Webfleet

Webfleet verrijkt zijn platform voor wagenparkbeheer met Bosch

Webfleet sluit zich aan bij Logistics Operating System van Bosch (Bosch L.OS) en kan zodoende aanvullende oplossingen aanbieden die naadloos geïntegreerd zijn in het platform voor wagenparkbeheer van Webfleet. Dit leidt tot de intelligente verbinding van verschillende diensten en systemen in één uniforme oplossing waarmee bedrijven hun wagenpark efficiënter kunnen beheren op basis van realtime gegevens.

Als eerste test wordt Bosch Secure Truck Parking, een Europees boekingsplatform voor beveiligd parkeren van vrachtwagens, via Bosch L.OS geïntegreerd in de oplossing van Webfleet. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders snel en eenvoudig beveiligde plekken plannen en boeken in een netwerk van geverifieerde parkeerplaatsen. Dit minimaliseert het risico op ladingdiefstal en geeft prioriteit aan het welzijn van chauffeurs. De oplossing bespaart tijd bij het zoeken naar een parkeerplaats en draagt zodoende bij aan het verminderen van brandstofkosten en CO2-uitstoot.

Klanten krijgen binnen de oplossing voor wagenparkbeheer van Webfleet direct toegang tot Bosch Secure Truck Parking. Het is de bedoeling dat vervoerscoördinatoren ook aanbevelingen krijgen voor beschikbare parkeerplaatsen op basis van de resterende rijtijd en het orderschema. Dit voorkomt dat chauffeurs de wettelijke rijtijden overschrijden en verbetert de planning. Bovendien kunnen verwachtte aankomsttijden (Estimated Time of Arrival, ETA’s) nog nauwkeuriger worden berekend en gecommuniceerd, afhankelijk van de actuele verkeerssituatie. Alle beveiligde gegevens over parkeerreserveringen worden automatisch gedeeld met chauffeurs via de speciale bestuurdersapp en terminals van Webfleet.

“We verheugen ons over de deelname aan het Bosch L.OS platform”, zegt Taco van der Leij, Vice President Webfleet Europe bij Bridgestone Mobility Solutions. “Met deze samenwerking brengen we twee krachtige partijen in het mobiliteitslandschap samen om kritieke uitdagingen voor wagenparkbeheerders aan te pakken. De Secure Truck Parking-oplossing is nog maar het begin van onze samenwerking; we zijn vastbesloten om steeds meer impactvolle functies en innovatieve oplossingen te bieden die tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Webfleet en Bosch L.OS willen het geïntegreerde Secure Truck Parking-aanbod vanaf het voorjaar van 2024 evalueren met een selecte groep klanten. In deze eerste fase kunnen productexperts van beide partners feedback verzamelen en andere potentiële functies met toegevoegde waarde verkennen, voordat het systeem op grotere schaal wordt uitgerold.

Met dit partnerschap blijft Webfleet zijn partnerecosysteem uitbreiden en biedt het wagenparkbeheerders ongeëvenaarde toegang tot geavanceerde technologieën waarmee efficiënter, veiliger en duurzamer kunnen werken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht