Industry Wire

Geplaatst door Welcome App

Welcome app ontvangt investering om integratie van nieuwkomers te versnellen

  • Sinds de lancering in 2016 heeft de app bijna 100.000 downloads behaald en ondersteund bij een vlottere integratie van nieuwkomers.

  • Welcome app is momenteel actief in Almere, Dordrecht, Leiden, Den Bosch en Venlo.

  • De financiering wordt gebruikt om uit te breiden naar meer gemeenten in Nederland.

Welcome app, een digitaal platform voor nieuwkomers, kondigt met trots aan dat het een investering heeft ontvangen van Shaping Impact Group (SIG) en Fair Capital Partners Impact Investing (in samenwerking met Oranje Fonds) om duurzame integratie te faciliteren en bij te dragen aan een inclusievere samenleving. Welcome app is momenteel actief in Almere, Dordrecht, Leiden, Den Bosch en Venlo. De investering zal worden gebruikt om de diensten verder te ontwikkelen en uit te breiden naar meer gemeenten in Nederland.

Welcome app is een alles-in-één-oplossing voor nieuwkomers. Zij kunnen met de app het heft in eigen hand nemen en actief beginnen met integreren in de samenleving. Het platform biedt nieuwkomers een toegankelijke tool met essentiële informatie en lokale activiteiten in hun nieuwe woonplaats, zoals fietslessen, of informatie over het zoeken naar een baan. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om via de app in contact te komen met Nederlanders uit de buurt.

De organisatie heeft de ambitie om van Welcome app een landelijke tool te maken die nieuwkomers helpt op het moment dat zij aankomen in Nederland. “Er zit veel kracht in technologie,’’ zegt Christina, CEO van Welcome app. “Stel je voor dat bij aankomst in je nieuwe woonplaats een QR-code beschikbaar is waarmee je direct de app kunt downloaden en alle benodigde informatie kunt vinden om te navigeren door de samenleving. Een beetje zoals een TomTom voor nieuwkomers, waarbij de app bijvoorbeeld alle taallessen in de buurt laat zien.’’

Jamy van Shaping Impact Group over Welcome app: “We zien steeds vaker dat de landelijke overheid en gemeenten een belangrijke klant zijn voor impactvolle bedrijven. Ook bij Welcome app is de lokale overheid de belangrijkste klant. Welcome app ontzorgt de gemeenten en biedt uitstekende dienstverlening aan nieuwkomers die sneller hun weg willen vinden in hun nieuwe woonplaats. Wij zijn als investeerder enthousiast over de commerciële kansen voor Welcome app en de overduidelijke sociale impact die wordt bereikt.”

Welcome app is de verbindende schakel tussen de verschillende stakeholders op het gebied van integratie: organisaties, nieuwkomers, locals en gemeenten. Het platform verbindt verschillende partijen en faciliteert samenwerkingen die leiden tot effectievere integratie. Voor gemeenten biedt Welcome app een waardevolle oplossing, met name in het licht van de recente invoering van de

Spreidingswet. Door het platform kunnen gemeenten hun integratieaanbod centraal coördineren en toegankelijk maken voor nieuwkomers, waardoor de administratieve last wordt verlicht, efficiëntie wordt bevorderd en nieuwkomers direct kunnen starten met integreren in de gemeente.

Einde persbericht

Over Welcome app:

Welcome app, voorheen bekend als ‘Blendin’, startte in 2016 met het verbinden van nieuwkomers en locals op een laagdrempelige manier. Sinds 2022 heeft de organisatie haar focus verbreed naar het vervullen van een verbindende rol tussen alle belanghebbenden binnen het integratieveld. Daarnaast ondersteunt de organisatie gemeenten om lokaal integratieaanbod te bundelen, nieuwkomers te bereiken met relevante informatie en activiteiten en een sterker verbonden maatschappelijk middenveld te creëren.

Via de app kunnen nieuwkomers (gratis) lokale activiteiten boeken die aansluiten bij hun interesses, relevante informatie vinden over het leven in Nederland, in contact komen met Nederlanders en gebruik maken van een Helpdesk voor al hun vragen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht