Industry Wire

Geplaatst door De Wereld van Personeel

De Wereld van Personeel maakt personeelszaken voor ondernemers simpel

De Wereld van Personeel, het eerste online platform dat ondernemers helpt bij het zelfstandig verzorgen van hun personeelszaken, lanceert vandaag zes unieke online programma’s. Deze online ‘doe-het-zelf’ programma’s stellen ondernemers in het kleinbedrijf in staat om alle facetten van personeelszaken eenvoudig te begrijpen en zelf te verzorgen.

“De manier waarop ondernemers omgaan met hun medewerkers is bepalend voor de succes van het bedrijf. Daarom is het werken met personeel voor veel ondernemers een belangrijke prioriteit, maar zorgt het ook voor de grootste uitdagingen. Vanuit mijn twintig jaar lange ervaring in personeelszaken, herken ik de uitdaging waar ondernemers tegenaan lopen goed. Met de Wereld van Personeel wil ik het werken met personeel simpel maken voor ondernemers in het kleinbedrijf, zodat zij alleen die stappen nemen die nodig zijn en weten dat ze het daarmee goed geregeld hebben. Door het geven van duidelijke uitleg en eenvoudig uitvoerbare adviezen, wil ik een bijdrage leveren aan de groei en het succes van hun bedrijf.”
Esther Mallant, oprichter van De Wereld van Personeel.

Zes online doe-het-zelf programma’s

In zes online programma’s worden ondernemers stapsgewijs aan de hand genomen bij het omgaan met hun medewerkers. De programma’s laten zien welke acties een ondernemer kan nemen en welke risico’s en gevoeligheden er kunnen zijn. De personeelsthema’s Werven, Belonen, Regelen en Functioneren zijn per direct beschikbaar als online programma. Hierin leren ondernemers alles over het vinden van de juiste medewerkers, het belonen, organiseren, en maximaliseren van resultaten met personeel. De programma’s Ontwikkelen en Afscheid verschijnen later dit jaar. Ondernemers die gebruik willen maken van De Wereld van Personeel betalen een vast bedrag per jaar waarvoor zij toegang krijgen tot alle beschikbare content op het platform.

Startups ondersteunen bij hun groei

Verschillende maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen hebben startend ondernemerschap in de afgelopen jaren gestimuleerd. Het belang van innovatieve startups voor de Nederlandse economie is dan ook evident gebleken. Slechts één op de 10.000 starters groeit echter door tot een succesvolle onderneming, blijkt uit studie door het ING Economisch Bureau. Ondernemers die willen doorgroeien met personeel komen snel op onbekend en onduidelijk terrein. Het Nederlandse startup ecosysteem heeft voornamelijk aandacht voor financieel en juridisch advies. En bestaande informatie in de markt en vanuit de overheid is voor de meeste ondernemers onduidelijk en bieden niet de praktische handvatten die nodig zijn om in een kort tijdsbestek met personeel verder te groeien. De Wereld van Personeel wil met haar online platform de P&O markt ‘ontwrichten’ door het toegankelijk maken van online personeelsadvies voor ondernemers. Verwacht wordt dat hierdoor de markt voor P&O diensten verder wordt verbreed en meer ondernemers hun personeelszaken goed verzorgen.

“Als ondernemer vroeg ik mij lange tijd af of ik mijn personeelszaken wel goed en slim geregeld had. Met de Wereld van Personeel heb ik daar in een korte tijd antwoorden op gevonden. Ik heb nu de bevestiging dat ik het goed doe óf juist duidelijkheid over de te nemen acties, en hoe ik dat moet aanpakken. Dat geeft mij rust en zekerheid.”
Massim Knaapen, oprichter van het digitaal design bureau Hike.

Over De Wereld van Personeel

De Wereld van Personeel biedt een online platform dat personeelszaken simpel maakt voor ondernemers in het MKB tot 50 medewerkers. Via 6 online doe-het-zelf programma’s rond de thema’s Werven, Belonen, Regelen, Functioneren, Ontwikkelen en Afscheid krijgen ondernemers praktische handvatten om zelfstandig hun personeelszaken te verzorgen. De Wereld van Personeel is in 2016 opgericht door Esther Mallant en ontwikkeld door een team van vijf professionals actief op verschillende gebieden. De Wereld van Personeel is gevestigd in Rotterdam.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht