Industry Wire

Geplaatst door Wild Code School

Wild Code School opent campus in Amsterdam

Amsterdam, 29 oktober 2019 – Wild Code School opent in Amsterdam de deuren van haar eerste campus in Nederland. Met 24 campussen in 11 landen, is de Franse scale-up in vijf jaar uitgegroeid tot Europese marktleider in techonderwijs met opleidingen voor web development en data analisten. Amsterdam is een eerste stap in de Nederlandse markt waar het tekort aan developers een van de grootste is van heel Europa.

Vraag naar developers neemt toe
Coderen is niet langer meer alleen toevertrouwd aan de echte computer geeks. Met opleidingen zoals Wild Code School kan iedereen binnen enkele maanden een carrière als developer beginnen. Wild Code School ziet in alle landen dan ook een grote toestroom van studenten met uiteenlopende achtergronden. Alleen al in 2018 hebben zich 6.000 nieuwe studenten gemeld. Variërend van jongeren die aan het einde van een opleiding aan de hogeschool of universiteit besluiten om de overstap te maken naar software development, tot zakelijke professionals uit andere vakgebieden die zich – dan wel noodgedwongen omwille van een reorganisatie – laten omscholen.

Wild Code School Amsterdam
De campus van Wild Code School in Amsterdam betrekt een oud schoolgebouw aan de Pieter de Hoochstraat 80. Tijdens het fulltime traject van vijf maanden leren studenten zowel hard- als softskills voor een succesvolle carrière als developer. Studenten krijgen daarom ook opdrachten van aangesloten partners van Wild Code School. Dit zijn bestaande development-vraagstukken zoals het bouwen van een minimum viable product (MVP) voor bedrijven in Nederland.

De leiding van de campus van Wild Code School in Amsterdam valt in de handen van Edo Molhoek. Molhoek heeft zijn sporen ruimschoots verdiend bij tech bedrijven in Amsterdam zoals Groupon en startups Watcher Enterprises en Plot Projects.

In januari 2020 start Wild Code School in Amsterdam met de eerste full time opleiding voor web developer. In de loop van volgend jaar wordt het aanbod uitgebreid naar drie verschillende opleidingen. Wild Code School opleidingen worden aangeboden middels blended learning. Dat wil zeggen dat studenten dagelijks samenkomen op de campus, maar dat er ook een eigen online platform is voor al het studiemateriaal en de opdrachten.

216.800 developers niet genoeg
De keuze voor Amsterdam als eerste Wild Code School locatie in Nederland is geen verrassing. Na Parijs en Londen is de metropool Amsterdam met 216.800 developers* de grootste regio in Europa voor professionele developers, maar tegelijkertijd blijft de vraag groter dan het aanbod.

Molhoek: “De afgelopen 10 jaar heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk goede developers zijn, maar ook hoe groot de vraag is naar deze skills in Nederland. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende jaren mensen te helpen de overstap te maken naar een hele dynamische en toekomstbestendige carrière.”

Meer informatie over Wild Code School en de campus in Amsterdam is hier te vinden.

* The State of European Tech 2018: https://2018.stateofeuropeantech.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht