Industry Wire

Geplaatst door Cross Media Awards 2020

Winnaars Cross Media Awards 2020

Op 1 juli 2020 vond de Cross Media Awards plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. In verschillende opzichten een uniek event. Dit was het eerste event in Nederland sinds de lockdown, dat om 00:00 uur ’s nachts de aftrap had met de start van een radio-uitzending op locatie die 22 uur zou duren. Ook was de Cross Media Awards 2020 de enige awardshow in zijn soort in de eerste helft van 2020 die als real live event doorging.

Peter Wybenga deed bij de opening van de Cross Media Awards 2020 een oproep aan iedereen in ons vak: “Toen de coronacrisis uitbrak, besloten hordes bedrijven onmiddellijk de hand op de knip te leggen. Dat had een desastreus economisch effect. Terwijl we juist onder dergelijke omstandigheden elkaar allemaal zouden moeten ondersteunen. Zeker in ons vak zou je toch denken dat er met veel creativiteit geweldig veel effectiviteit kan worden gerealiseerd. Business as usual. En dan een beetje anders. Natuurlijk: wat niet gaat, dat gaat niet. Maar als machines worden stilgezet, begint het roesten al vlot. En na een tijdje is er geen beweging meer in te krijgen. Treffender kan ik het denk ik niet zeggen, zeker in deze Kromhouthal, waar ooit geweldige scheepsmotoren werden gebouwd. Mijn oproep aan jullie allemaal is: ga door met je mooie werk. Blijf investeren in jezelf maar vooral ook in anderen. Laten we de machines draaiende houden voordat straks alles stil staat.”

Bas Vlugt: “Allemaal thuiswerken en de hele dag achter een computerscherm is leuk maar de behoefte om elkaar te zien en spreken blijft onverminderd groot. Dat bleek ook wel uit de no-show van nul, bij onze events nog nooit eerder vertoond. Het was geweldig iedereen weer te zien. We konden elkaar niet aanraken en iedereen hield zich hier ook bewonderingswaardig goed aan. Deslaniettemin was het eindeljk weer in elkaars nabijheid verkeren voor velen een weldadige ervaring. Deze editie ging niet vanzelf. Onder de gesel van het coronavirus hebben we het Cross Media Congres online gebracht en moeten splitsen van de awards. We hebben de awards moeten verplaatsen naar een andere datum, naar een andere locatie en het event moeten splitsen in twee events: een lunch en een diner. Maar het was alle extra moeite meer dan waard. Met de winnaars van de Cross Media Awards 2020 zijn we heel blij. Een record aantal inzendingen, een record aantal nominaties en een breed spectrum aan winnaars laat zien dat de Cross Media Awards very much alive is en we kijken nu al reikhalzend uit naar de 2021 editie!”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht