Industry Wire

Geplaatst door Peaks

Wisselgeld beleggen met app populair onder millennials: 15.000 klanten in twee maanden

Amsterdam, 24 januari 2018 – Jongeren vinden vaker hun weg naar de beursvloer en zien het belang van beleggen steeds beter in. Goed nieuws voor Peaks, een app waarmee je met je wisselgeld gemakkelijk belegt. Meer dan 15.000 mensen werden in de eerste twee maanden klant bij Peaks. Een vliegende start voor de FinTech, die mensen helpt om regelmatig geld opzij te zetten en te beleggen. De oprichters van Peaks vonden het tijd voor een app die beleggen toegankelijk maakt, zonder kennis van de beurs of een groot vermogen. En met succes, de app is sinds 22 november 2017 online en staat sinds die tijd in de top 10 van de financiële apps in de App Store in Nederland. Het merendeel van de klanten is tussen de 23 en 35 jaar oud en bestaat voor bijna 30% uit vrouwen.

Millennials aan zet
Dat de app vooral onder millennials populair is, ligt volgens medeoprichter Tom Arends aan het feit dat deze doelgroep zoekt naar makkelijke manieren om ongemerkt een vermogen op te bouwen voor later. “Dat we in slechts twee maanden tijd een recordaantal klanten aan ons hebben weten te binden, bewijst dat jongeren geen koudwatervrees meer hebben om te gaan beleggen. We zijn ontzettend trots op deze mijlpaal. We hopen deze groei voort te zetten, want we hebben de ambitie om iedereen financiële vrijheid te laten ervaren. Op een laagdrempelige manier beleggen en daarmee vermogen opbouwen, moet voor iedereen mogelijk zijn,”

Jongeren en beleggen – de cijfers
Uit onderzoek dat Peaks liet uitvoeren door PanelWizard bleek onder meer dat:
• 65% van de millennials nadenkt over andere opties dan sparen voor het geld dat zij overhouden.
• Voor 59% van de millennials (30-39 jaar) de lage spaarrente de reden is om te gaan beleggen.
• 67% van de jonge millennials (18 tot 29-jarigen) belegt om geld te verdienen.
• 48% van de millennials beleggen ziet als middel om vermogen op te bouwen.
• 81% van de jonge millennials zich niet laat adviseren door een beleggingsexpert, maar zijn of haar eigen gang gaat.

Over Peaks
Peaks is de eerste mobiele app die beleggen met je wisselgeld mogelijk maakt. Elke keer dat je betaalt met je pinpas, rondt Peaks het bedrag automatisch af naar de eerstvolgende euro. Op dit moment kunnen alleen Peakers met een Rabobank-rekening hun bankafschrijvingen laten afronden en beleggen. Peakers met een andere bankrekening kunnen kiezen om hun wisselgeld in te stellen op €1 per dag, wat ongeveer gelijk is aan het gemiddelde wisselgeld van Peakers die hun bankafschrijvingen laten afronden. Zo ontstaat zonder grote impact op je uitgavenpatroon een beleggingspotje en maakt Peaks beleggen net zo gemakkelijk als pinnen. Peaks wil beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Daarnaast vindt Peaks het belangrijk om onze aarde ook een leefbare plek te houden voor de volgende generaties. Dé manier om daar als individu en bedrijf iets aan te doen is te investeren in bedrijven die dat ook belangrijk vinden. Bij Peaks beleg je je wisselgeld in duurzame fondsen. Het bedrijf Peaks is gevestigd in Amsterdam en in 2016 opgericht door Tom Arends, Sijbrand Tieleman en Rutger Beens. De Rabobank is een belangrijke investeerder in Peaks. www.peaks.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht