Industry Wire

Geplaatst door Worldstream

Worldstream breidt uit naar Duitsland met nieuw datacenter bij maincubes in Frankfurt

Naaldwijk, 2 augustus 2021 – Worldstream, een snelgroeiende en wereldwijd opererende IaaS provider met eigen datacenters in Nederland en meer dan 15.000 geïnstalleerde dedicated servers, breidt zijn aanwezigheid in Europa uit met de implementatie van een nieuw datacenter in de FRA01-faciliteit van maincubes in Frankfurt, in Duitsland. Het omvat de installatie van een nieuwe Point-of-Presence voor Worldstream’s 10Tbit/s wereldwijde netwerk en stelt Worldstream in staat om nu private cloud, dedicated servers, block- en objectstorage, DDoS protectie, colocatie en andere IaaS-diensten aan te bieden vanuit Frankfurt. Deze producten kunnen ook ‘as-a-service’ worden geleverd, mogelijk gemaakt door Worldstream’s recent gelanceerde Worldstream Elastic Network -een SDN welke zich richt op MSP’s.

De maincubes FRA01-faciliteit in Frankfurt is een greenfield datacenter met drie verdiepingen vlakbij een van ‘s werelds grootste Internet Exchanges, de DE-CIX. maincubes FRA01 is uitgerust met energie-efficiënte koeltechnologieën, een hoog-redundante setup, rigoureuze beveiligingsmaatregelen en uitgebreide connectiviteitsopties. Dit biedt Worldstream de mogelijkheid om een solide extra datacenter hub te creëren voor de levering van Worldstream’s IaaS-diensten in Europa en wereldwijd.

Worldstream zal een breed scala aan IaaS-diensten met hybride IT-opties vanuit Frankfurt gaan aanbieden. Het betreft onder andere private cloud, dedicated servers, storage, colocatie, DDoS protectie, cloud onramps, en meer. Worldstream’s groeiende portfolio van as-a-service-oplossingen op basis van hun Worldstream Elastic Network vanaf deze locatie zou met name interessant zijn voor Europese managed service providers (MSP’s). Deze IaaS-diensten worden ondersteund door de eigen omvangrijke wereldwijde netwerkbackbone van het bedrijf met meer dan 10Tbit/s beschikbare bandbreedte en 45% utilisatie.

De uitbreiding naar Duitsland vindt plaats op basis van klantvraag. Worldstream verwacht dan ook dat deze datacenteruitbreiding naar Duitsland een welkome Europese uitbreiding zal blijken te zijn van Worldstream’s eigen datacenters in de regio Rotterdam/De Haag, in Naaldwijk.

Kogelvrije muren, Tail Gating beveiliging, 2N redundantie

“De maincubes FRA01-faciliteit in Frankfurt heeft een indrukwekkend design,” zegt Tim Vollebregt, netwerkdirecteur bij Worldstream. “De veiligheidsmaatregelen liggen op het allerhoogst denkbare niveau, die hebben onze verwachtingen echt overtroffen. Zoals tail gating-technologieën, silent nozzles, handpalmader scanning en zelfs kogelvrije muren. En dat terwijl de kostenefficiëntie en flexibiliteit behouden zijn gebleven. Ons nieuwe datacenter in Frankfurt sluit aan bij de meest veeleisende beveiligingsbehoeften van onze MKB- en enterprise-klanten, evenals van onze channel partners. De 2N redundantie die is toegepast in de koel- en stroomopstellingen van FRA01, en ook hun geïsoleerde parallelle configuratie met UPS-systemen in een ringconfiguratie, dat illustreert de wereldklasse in het ontwerp van deze faciliteit. Het stelt ons in ieder geval in staat om 100% datacenter uptime garanties te bieden aan onze klanten.”

“Worldstream heeft als bedrijf de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. In onze FRA01-faciliteit bevindt Worldstream zich in goed gezelschap,” zegt Joris te Lintelo, Vice President bij maincubes. “Andere klanten in FRA01 zijn bijvoorbeeld DAX-genoteerde ondernemingen, Global Tech bedrijven en snelgroeiende ondernemingen binnen telecom en automotive. Wij bieden Worldstream ruime datacenter-groeimogelijkheden. Ook via ons nieuwe in aanbouw zijnde datacenter in Frankfurt, alsmede in andere Duitse steden die we op de planning hebben staan. Daarmee zijn wij perfect in staat om de verdere groei van Worldstream in de Europese markt te ondersteunen.”

“Worldstream is een geweldige aanvulling op het portfolio van internationale klanten in onze FRA01-faciliteit die Frankfurt gebruiken als hub voor uitgebreide Europese datacenteractiviteiten,” zegt Oliver Menzel, CEO van maincubes. “Onze high-level security en compliance standaarden sluiten goed aan bij de datacenter standaarden die Worldstream gewend is, en ik verwacht dat we van grote waarde kunnen zijn voor de verdere uitbreiding van hun Europese IaaS services footprint.”

Worldstream Elastic Network

Op deze nieuwe datacenterlocatie in Frankfurt kunnen klanten van Worldstream gebruikmaken van het onlangs gelanceerde SDN van het bedrijf, Worldstream Elastic Network (WEN). WEN is een software-defined netwerk dat is gebouwd op de 10Tbit/s wereldwijde netwerkbackbone van Worldstream. Het is beschikbaar op elke netwerk PoP-locatie waar de 10Tbit/s wereldwijde netwerkbackbone van Worldstream datacenteraanwezigheid heeft.

“Het Elastic Network van Worldstream is een game changer voor de regionale en wereldwijde inzet van hybride datacenter-, netwerk- en cybersecurity-infrastructuur,” zegt Ivo Roomer, CEO van Worldstream. “Klanten in Frankfurt zullen ook de concurrerende prijs-kwaliteitverhouding weten te waarderen van de private cloud, cloud onramps, dedicated servers, storage, DDoS-protectie en het 10Tbit/s wereldwijde netwerk dat Worldstream nu naar dit prominente internetverkeersknooppunt in Frankfurt brengt. maincubes is een ideale datacenter partner om onze huidige expansie in Europa te faciliteren. Worldstream staat bekend om de snelle engineering responstijden van gemiddeld 7 minuten. In geval van partnerships zijn wij altijd op zoek naar gelijkgestemde bedrijven met een can-do mentaliteit. Net als wij zijn de mensen bij maincubes erop gebrand om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ook willen zij hun aanbod steeds verder verbeteren en leggen zij de lat hoog als het gaat om beveiliging, energie-efficiëntie, compliance en optimale servicegerichtheid.”

Het Worldstream Elastic Network biedt MKB-bdrijven, enterprises, MSP’s, CSP’s en system integrators de mogelijkheid om op deze nieuwe datacenterlocatie in Frankfurt IaaS-resources flexibel in te zetten, onderling te verbinden en gemakkelijk te schalen.

“Met WEN kunnen klanten in Frankfurt direct allerlei IaaS-diensten inzetten, combineren, onderling verbinden en schalen, waaronder bare metal, private cloud, public cloud, object- en blockstorage, firewalls, anti-DDoS en colocatie, allemaal in één gecentraliseerde omgeving,” zegt Roomer. “Het geeft hun ook de mogelijkheid om workloads ad hoc en in real-time van het ene fysieke datacenter naar het andere te verplaatsen. Bovendien heeft ons software-defined WEN-platform, gebouwd met EVPN- en VXLAN-technologieën, een ‘open’ ontwerp dat zelfs verbindingen met datacenters van derden en opstellingen met meerdere locaties mogelijk maakt. Zoals gezegd, het is een echte game changer, vooral voor MSP’s die hiermee in staat worden gesteld om op elk moment flexibel te voldoen aan de IT-infrastructuurbehoeften van hun klanten.”

—————————–
Over maincubes

maincubes is onderdeel van de Duitse investeerder en vastgoedontwikkelaar Art-Invest, welke deel uitmaakt van het Duitse bouwconglomeraat Zech Group. maincubes heeft datacenters in Frankfurt en Amsterdam, waarmee het colocatiediensten en veilige ecosystemen kan leveren voor de digitale toekomst van klanten in verschillende sectoren. Via het digitale platform secureexchange® kunnen klanten en partners van maincubes wereldwijd gebruikmaken van IT-diensten zoals IoT, (cyber)beveiliging en connectiviteit, maar ook van clouddiensten om hun zakelijke mogelijkheden uit te breiden. maincubes creëert VEILIGE ruimtes voor de DIGITALE toekomst.

Voor meer informatie over maincubes, ga naar: https://www.maincubes.com/nl/

—————————–
Over Worldstream

Worldstream is opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Naaldwijk. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers geïnstalleerd in zijn datacenters. De security gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-aanbieder levert maatwerk dedicated servers, evenals colocatiediensten en denial-of-service (DDoS) protectie voor klanten over de hele wereld. Het klantenbestand omvat cloud-dienstverleners (CSP’s), managed service providers (MSP’s), ssystem integrators (SI’s), broadcasters, internet service providers (ISP’s), onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s), MKB-bedrijven en enterprises.

Worldstream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 45 procent om klanten te voorzien van hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van Worldstream zijn ondergebracht in datacenters van Worldstream’s zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.

Voor meer informatie over Worldstream, ga naar https://www.worldstream.com/nl/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht