Industry Wire

Geplaatst door Descartes

Wren Kitchens bespaart jaarlijks 2,3 miljoen euro dankzij rittenplanning-oplossing van Descartes

Amersfoort, 3 april 2024 – Sinds Wren Kitchens, de grootste keukenverkoper in het Verenigd Koninkrijk, gebruikmaakt van de oplossingen van Descartes, maakt het bedrijf 56% meer klantenafspraken en worden de kosten per afspraak fors verlaagd. Zo bespaart Wren Kitchens jaarlijks 2,3 miljoen euro. Descartes Systems Group, wereldwijd marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven in de handel, leverde een oplossing voor dynamische planning, rittenplanning en optimalisatie van afspraken. Hierdoor verhoogde de productiviteit van de experten van Wren Kitchens, die bij de klant thuis langskomen om een schatting te maken voor een keuken- of slaapkamerrenovatie.

“Naarmate ons bedrijf groeide, groeiden we ook uit ons bestaande interne systeem. Daarom gingen we op zoek naar een meer robuuste tool waarmee we afspraken konden boeken met tijdsloten van twee uur en waarmee we konden optimaliseren wie, waar en wanneer onze expert bezoekt om een inschatting te maken van de klant”, vertelt Lee Holmes, directeur Transport en Logistiek bij Wren Kitchens. “Wanneer een klant een afspraak boekt, werkt de uitgebreide oplossing van Descartes op de achtergrond en worden de planningen van de experts en de afsprakenrondes automatisch geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen we het aantal afspraken per dag in een gebied verhogen, waardoor niet alleen het aantal kilometers en het brandstofverbruik dalen, maar ook de kosten per afspraak. Door met Descartes te werken, besparen we 13% op de jaarlijkse brandstofkosten, wat neerkomt op bijna 570.000 minder gereden kilometers.”

De rittenplanning-oplossing van Descartes maakt deel uit van de cloudgebaseerde last-mile-delivery-oplossingssuite, waarmee distributiebedrijven hun operationele efficiëntie en klantervaring kunnen verbeteren. De oplossing ondersteunt dynamische leveringseisen, waaronder bezorging op dezelfde dag, door flexibele, efficiënte en kosteneffectieve tijdvensters en bezorgopties te bieden. De oplossing beschikt over geavanceerde optimalisatietechnologie die de gereden afstand per levering vermindert. Zo wordt de leveringscapaciteit gemaximaliseerd en dat leidt tot meer productiviteit. Met een geïntegreerde GPS-gebaseerde mobiele applicatie coördineert de oplossing chauffeurs, dispatchers en callcenters om ervoor te zorgen dat ritten volgens plan worden uitgevoerd en uitzonderingen efficiënt worden afgehandeld. Elektronisch bewijs van levering (ePOD) legt leveringsgegevens vast en stroomlijnt het leveringsproces, en self-service klantenbetrokkenheid stelt klanten in staat om bestellingen in realtime te volgen. Dankzij de oplossing verlopen leveringen duurzamer: een hogere rittenproductiviteit zorgt voor minder CO2-uitstoot per levering, er wordt op brandstof bespaard en papieren documenten zijn niet meer nodig.

“We zijn verheugd dat onze rittenplanningsoplossing Wren Kitchens helpt om een nog betere klantenservice en uitzonderlijke productiviteitsverbeteringen te realiseren. Dit leidt tot aanzienlijke voordelen voor de klant”, aldus Gary Taylor, VP Sales, EMEA, Descartes. “Voor bedrijven met een servicegericht wagenpark zoals Wren Kitchens is een efficiënte rittenplanning cruciaal om de uitdagingen die gepaard gaan met een toenemende vraag van klanten en een tekort aan arbeidskrachten het hoofd te bieden. De oplossingen van Descartes voor rittenplanning en -uitvoering helpen grote en kleine bedrijven in verschillende sectoren hun operationele prestaties te verbeteren en de klantervaring te verbeteren.”

Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada), en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie op www.descartes.com en op LinkedIn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht