Industry Wire

Geplaatst door XGIMI

XGIMI wint voor tweede keer op rij prestigieuze EISA Award

Amsterdam, 16 augustus 2022 – XGIMI, bekend van door de industrie bekroonde projectoren en laser-tv’s, is opnieuw in de prijzen gevallen. EISA, de Expert Imaging and Sound Association, heeft XGIMI’s korte afstand laserprojector AURA uitgeroepen tot het beste product in zijn categorie. De uit 30 landen afkomstige juryleden waardeerden vooral het ontwerp van de AURA; de laser-tv heeft een luxe uitstraling en past binnen ieder interieur door de dunne vormgeving en 2° gebogen top.

Een ongeëvenaarde 4K-ervaring
Ook de beeldkwaliteit van de AURA was een doorslaggevende factor. Dankzij geavanceerde technologie heeft de AURA een ultrakorte projectieafstand en levert het tegelijkertijd beelden van hoge kwaliteit. De projector kan op een afstand van 30 centimeter van de muur geplaatst worden en zonder problemen een beeld van 120” projecteren. AURA’s geavanceerde laserbelichting, rijk kleurenpalet en hoog contrast zorgen dat beeld tot leven komt. In tegenstelling tot traditionele laser-tv’s, levert de AURA een briljant kleurenscherm en egale projectie zonder beeldkwaliteit in te leveren. Met een helderheid van 2400 ANSI lumen ervaar je jouw favoriete films, tv-programma’s en videogames zelfs overdag of met de lichten aan in perfecte kwaliteit.

De combinatie van 4K UHD met 8,3M afzonderlijke pixels op het scherm, ALPD-technologie en HDR10 leveren scherpe beelden en levendige, levensechte kleuren. Met AURA beleven kijkers de film net als in de bioscoop; precies zoals de regisseur het voor ogen had.

Gedetailleerd en krachtig geluid
De jury was ook te spreken over het geluid van de AURA. Geluid vult de kamer door de ingebouwde speakers van Harman/Kardon. Twee tweeters en twee woofers van elk 15W zorgen samen voor heldere hoge tonen, dynamische middentonen en een volle bas. Zo weet de AURA al je zintuigen te prikkelen.

Slim, slimmer, AURA
De kers op de taart voor de juryleden waren de slimme functies die ervoor zorgen dat AURA de home entertainment belofte waarmaakt. Met Android TV™, Google Assistant en Chromecast kan content gemakkelijk gestreamd worden via de projector. Ook heeft het toegang tot 5000+ apps zoals Disney +, HBO Max en YouTube via draadloze casting, stembediening en de gebruiksvriendelijke Android TV™ interface. Met de 8-punts keystone-correctie is het beeldformaat en beeldkwaliteit gemakkelijk aan te passen.

AURA komt zijn belofte na
Volgens EISA verdiende de AURA het absoluut om de award te winnen: “Met het mooie, tijdloze design en de betaalbare prijs maakt de AURA al behoorlijke indruk, zelfs voordat je hem in actie hebt gezien. Maar het zijn de beeldprestaties die de doorslag geven. De output van de laserlichtbron is helder, waardoor het beeld van de AURA geschikt is om overdag naar te kijken. Het hoge contrast, diepe zwarte kleuren en 4K beeldscherpte maken ook indruk, evenals het kraakheldere geluid van het ingebouwde geluidssysteem van Harman Kardon. Met slimme functies is de AURA erg gebruiksvriendelijk en kan het gemakkelijk content streamen, waardoor de AURA de home-entertainment belofte nakomt.”

Tex Yang, VP Global Business van XGIMI, is blij met de award: “Voor ons is het een grote eer om voor de tweede keer op rij deze uiterst prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen. Het is niet gemakkelijk om de beste in je klasse te worden en dit is voor ons opnieuw een bevestiging dat we de goede richting op gaan.

OVER EISA
De Expert Imaging and Sound Association is een gemeenschap van 59 technologie tijdschriften, websites en sociale media commentatoren uit 30 landen, gespecialiseerd in hi-fi, home theatre, foto en video, in-car en mobiele elektronica. Elk jaar beloont de EISA jury van experts de beste producten in elke klasse met een felbegeerde EISA Award.

OVER XGIMI
Sinds 2013 ontwikkelt XGIMI intelligente projectoren en laser-tv’s voor consumenten wereldwijd. In samenwerking met gerenommeerde partners als Google, Harman Kardon en Texas Instruments creëert het merk uitzonderlijke alles-in-één entertainment toestellen waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat.

Middels innovatie, eenvoudige installatie en een esthetisch aantrekkelijk ontwerp, streeft XGIMI ernaar om continu kwalitatieve thuis- en draagbare projectoren te creëren waar iedereen van kan genieten. De gebruikersgerichte benadering heeft ervoor gezorgd dat XGIMI 43 internationale prijzen heeft gewonnen, waaronder EISA Best Buy Projector Award, CES Best Innovation Award, VGP Awards, iF Design Awards, Red Dot en Good Design Award. Maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf blijft innoveren en de gebruikerservaring verbeteren, en streeft ernaar de wereldleider en nummer 1 in projectietechnologie wereldwijd te worden.

Voor meer informatie, zie https://global.xgimi.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht