Industry Wire

Geplaatst door Xiaomi

Xiaomi nu Europees marktleider in smartphones

Den Haag, 5 Augustus, 2021 – Xiaomi is sinds het tweede kwartaal van dit jaar marktleider in Europa op het gebied van smartphones, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde onderzoek van Strategy Analytics. Het premium smartphonemerk heeft een marktaandeel van 25% van alle smartphones die naar Europa zijn verscheept, meer dan alle andere fabrikanten. Een uitzonderlijk prestatie omdat ook de markt voor smartphones groeide: dit jaar werden er 14% meer verkocht dan vorig jaar.

Vorig jaar daalde de verkoop van smartphones in Europa sterk door de gevolgen van COVID-19 op de smartphonemarkt. Het herstel van de smartphone-industrie werd gedreven door het aanhoudende economische herstel, een gezonde vraag van consumenten en scherpe prijzen van 5G-smartphones.

“We zijn enorm trots dat we deze ambitieuze mijlpaal voor het eerst hebben behaald. Met bijna 13 miljoen verkochte smartphones in Europa, hebben we onze doelstelling behaald om de nummer 1 positie te veroveren. Ons succes is te danken aan de merkloyaliteit van de Fans, gebruikers van Xiaomi en vanzelfsprekend onze partners. We willen ons succes voortzetten door met doorzettingsvermogen en passie innovatieve producten te blijven maken voor mensen van over de hele wereld”, aldus Ou Wen, General Manager van Western Europe Xiaomi.

Xiaomi stijgt met stip op de Fortune Global 500
Het innemen van deze leidende positie in Europa, dankzij het groeiende Europese marktaandeel van Xiaomi, valt samen met het nieuws over de bekendmaking van de nieuwe Fortune Global 500 lijst. De techgigant bemachtigde de 338e plek, een fikse stijging vergeleken met de 422e plaats in 2020. Hiermee is Xiaomi het snelst groeiende bedrijf binnen de Internet- en Retailcategorie.

Over Xiaomi Corporation
Xiaomi Corporation is opgericht in april 2010 en staat sinds 9 juli 2018 (1810.HK) genoteerd aan de Main Board van de Hong Kong Stock Exchange. Xiaomi is een internetbedrijf met in de kern smartphones en slimme hardware die is verbonden met een IoT-platform. Met een even grote nadruk op innovatie en kwaliteit streeft Xiaomi voortdurend naar een hoogwaardige gebruikerservaring en operationele efficiëntie. Het bedrijf ontwikkelt onophoudelijk geweldige producten met eerlijke prijzen om iedereen in de wereld te laten genieten van een beter leven door middel van innovatieve technologie. Vanaf het tweede kwartaal van 2021 is Xiaomi het nummer 2 grootste smartphone merk ter wereld. Het bedrijf heeft ook een toonaangevend AIoT (AI+IoT) consumentenplatform opgericht, met 351.1 miljoen slimme apparaten die op het platform zijn aangesloten, met uitzondering van smartphones en laptops. Momenteel is Xiaomi aanwezig in meer dan 100 landen en regio’s over de hele wereld. In augustus 2021 stond het bedrijf voor de derde keer op de Fortune Global 500-lijst, op de 338e plaats, 84 plaatsen hoger dan in 2020. Xiaomi is een onderdeel van de Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index en Hang Seng TECH Index. Voor meer informatie over Xiaomi, zie https://blog.mi.com/en/

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht