Industry Wire

Geplaatst door Freedom Internet

XS4ALL STOPT MET SUBNETTEN, FREEDOM INTERNET BIEDT OPLOSSING

Vandaag maakte XS4ALL bekend te stoppen met het aanbieden van subnetten aan klanten. Subnetten zijn reeksen van IP-adressen die door een groot aantal bedrijven en hobbyisten wordt gebruikt, zodat hier bijvoorbeeld een eigen e-mail-, file- of backup-server op kan worden gedraaid. Freedom Internet was al bezig met voorbereidingen voor het aanbieden van subnetten voor klanten, maar gaat deze oplossing nu binnen enkele maanden versneld aanbieden voor zowel particulieren als organisaties.

Kortgeleden maakte XS4ALL al bekend dat zij stoppen met het aanbieden van shared hostingdiensten aan hun klanten. Freedom CEO Anco Scholten ter Horst: “het lijkt erop dat bij de overname door KPN, de angst van veel XS4ALL-klanten waarheid wordt: de ontmanteling is begonnen. Nog geen twee maanden geleden was het de shared webhosting en nu de subnetten die geschrapt worden uit het productenaanbod. Gelukkig kunnen wij XS4ALL-klanten helpen door hen binnenkort subnetten aan te bieden, wanneer zij overstappen naar Freedom.”

Freedom Internet is in 2019 opgericht naar aanleiding van de actie “XS4ALL Moet Blijven”. Zij waren tegen de overname van XS4ALL door KPN en werken met vergelijkbare waarden die XS4ALL ooit groot maakte: kwalitatieve diensten, persoonlijke aandacht voor de klant en strijden voor betere privacy en veiligheid online. In april dit jaar kwam de provider als ‘Beste Alles-in-1 Provider’ uit de test van de Consumentenbond.

Freedom was achter de schermen al een tijd bezig met het voorbereiden van het aanbieden van subnetten, want hierover kwamen regelmatig vragen binnen van bestaande klanten. Het bedrijf is zaken technisch aan het voorbereiden en wil de dienst binnen enkele maanden aanbieden vanwege het stoppen van het aanbieden van deze dienst door XS4ALL. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op een speciaal ingerichte nieuwsbrief en horen dan als eerste wanneer de nieuwe dienst ‘live’ gaat: https://freedom.nl/nieuwsartikel/xs4all-stopt-met-subnetten-freedom-internet-biedt-oplossing

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht