Industry Wire

Geplaatst door Yellow Communications

Yellow Communications nu onderdeel van internationaal PR- en communicatiebureau Clarity

Hoofddorp, 23 september 2020 – PR- en communicatiebureau Yellow Communications maakt vandaag bekend dat het vanaf nu onderdeel is van Clarity, een ambitieus en snelgroeiend internationaal PR- en communicatiebureau met kantoren in Londen, Los Angeles, New York en San Francisco.

Door de overname profiteren zowel het team als de klanten van Yellow van de wereldwijde slagkracht en het netwerk van Clarity, waar het team van Yellow op haar beurt de eigen kennis, ervaring en enthousiasme aan kan toevoegen.
Yellow wordt de eerste vestiging van Clarity op het Europese vasteland. Oprichtster Karin van Geelen wordt Managing Director Benelux. Zij rapporteert direct aan Rachel Gilley, die na deze overname de rol van President EMEA op zich neemt. Het team van Yellow blijft volledig intact en wordt met veel plezier onderdeel van Clarity. Huidige klanten van Yellow zijn onder meer Citrix, Boomi, ENGIE, Roche Diabetes Care en Solvinity.

Yellow is het derde bureau dat in de afgelopen twaalf maanden is toegevoegd aan Clarity. In oktober 2019 nam het bureau het in Los Angeles gevestigde Brew over en in december 2019 breidde Clarity het team in het Verenigd Koninkrijk al uit met de overname van Dynamo PR. Eerder deze maand werd bekend dat Jon Meaking de overstap maakt van Grayling naar Clarity, waar hij nu de rol van President North America heeft.

Sami McCabe, oprichter en CEO van Clarity:
“De overname van Yellow Communications is een belangrijke mijlpaal in onze groei. We waren al enige tijd op zoek naar een goede mogelijkheid om uit te breiden naar het Europese vasteland, en dan specifiek in Nederland. Na een uitgebreide zoektocht vonden we Yellow als de ideale partner. Yellow is in deze regio het beste onafhankelijke PR- en communicatiebureau gespecialiseerd in tech. Ook wat betreft cultuur en sfeer voelden we vanaf onze eerste ontmoeting een vanzelfsprekende klik. De regio Amsterdam is de perfecte plek voor Clarity om te landen in Europa. Het is bovendien een geweldige basis om vandaaruit onze aanwezigheid in heel EMEA uit te breiden.”

Karin van Geelen, oprichtster en Managing Director Benelux van Yellow Communications:
“Ik ben ontzettend blij dat we onderdeel worden van Clarity. Mijn team is nu directe collega van de topteams in Londen, New York, San Francisco en Los Angeles. Ik speelde al een tijdje met het idee van een overname, maar heb nooit de juiste partner kunnen vinden, tot ik kennismaakte met Clarity. We werkten al samen met een aantal gezamenlijke klanten, die we nu nóg beter kunnen ondersteunen. Met de overname versterken we Clarity met ons netwerk, onze lokale kennis en ons enthousiaste team. Onze huidige klanten kunnen we dankzij Clarity nog beter ondersteunen met meer middelen, reikwijdte en slagkracht.”

Rachel Gilley, President EMEA en Managing Director van Clarity UK:
“Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol met Karin en het team samen te werken. Karin heeft een van dé tech-bureaus in Nederland opgericht en het wordt mijn topprioriteit om ervoor te zorgen dat haar team zich thuis voelt in het onze. Deze overname versterkt beide teams en stelt ons in staat verdere groei en bedrijfssucces in de EMEA-regio te behalen. Het Clarity-team inspireert me ieder dag weer met de kwaliteit van hun werk en hun toewijding om resultaat te leveren aan klanten en partners. Ik kijk er naar uit om een leiding te geven aan dit nieuwe EMEA-team dat eenzelfde mentaliteit en aanpak heeft.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht