Industry Wire

Geplaatst door Wordproof

Yoast SEO integreert blockchain feature (voor een beter web)

De populaire WordPress SEO-tool Yoast SEO (13+ miljoen gebruikers) integreert een blockchain-functie om te bewijzen dat je algemene voorwaarden en privacybeleid onveranderd zijn. De integratie is een samenwerking tussen Yoast & start-up WordProof, die onlangs de Europa’s Blockchains for Social Good-wedstrijd won. 

Vertrouw jij alle informatie die je online vindt? Bij Yoast geloven we dat een betrouwbaar web een beter web is, voor ons allemaal. En om bij te dragen aan die betrouwbaarheid, heeft Yoast haar krachten gebundeld met WordProof! Door een timestamp aan je privacy policy en algemene voorwaarden toe te voegen, bewijs je wanneer jouw content is gemaakt en/of bewerkt en garandeer je dat deze sindsdien niet is gewijzigd. Zo wist de Nederlandse loyalty app Stampwallet een klantconflict te vermijden en heeft wel € 20.000 bespaard!

Timestamps zijn belangrijk! 

In de loop van de tijd is het moeilijker geworden om online goede, betrouwbare content te vinden. Een interessante oplossing hiervoor is het toevoegen van een timestamp van je content in de blockchain. Je kunt dit zien als een unieke vingerafdruk van de staat van een document, opgeslagen in een blockchain-transactie. Met die vingerafdruk kun je bewijzen dat de tekst op deze exacte manier bestond op het moment van de blockchain-transactie.

“Hoewel ik denk dat blockchain veel hype om zich heen heeft, is het tijdstempelen van informatie in de blockchain de use-case die voor mij echt logisch is. In staat zijn om aan mensen en zoekmachines te bewijzen dat je je informatie niet hebt aangetast op een open-source manier resulteert in een beter web!” – Joost de Valk, oprichter van Yoast

Samen naar een betrouwbaar web! 

“Als je geen timestamp gebruikt, wat heb je dan te verbergen? Zou de vraag zijn die je over een paar jaar kan krijgen” – Sebastiaan van der Lans, oprichter van WordProof

Vertrouwen moet deel gaan uitmaken van het DNA van het internet. En dit is precies wat een timestamp in de blockchain biedt! De missie van WordProof sluit perfect aan bij de kernwaarden van Yoast – beide streven naar een beter web. Dat maakt het extra bijzonder dat we de WordProof-timestamps nu kunnen aanbieden in de Yoast SEO plugin!

Vanaf vandaag heb je de mogelijkheid om (gratis!) tot wel 10 timestamps toe te voegen aan jouw privacy policy en algemene voorwaarden met de nieuwste versie van Yoast SEO. Zo draag ook jij bij aan een betrouwbaar web!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht