Industry Wire

Geplaatst door Yourzine

Yourzine start nieuw label Data Sherpa vanwege toenemende vraag naar customer insight management

Toonaangevend dialoogmarketingbureau Yourzine introduceert Data Sherpa. Dit nieuwe label ondersteunt merken en bedrijven op het gebied van customer insight management om via een gedegen stappenplan toe te werken naar een uniek, individueel en integraal klantprofiel. De belangrijkste reden voor de start van Data Sherpa is de enorme toename van kanalen en contactmomenten. Dit zorgt ervoor dat de omvang van ‘data’ exponentieel gegroeid is de laatste jaren en Yourzine een – logische – toename ervoer in de vraag die zij gesteld kreeg naar een verdieping op customer insight management. Het nieuwe label van Yourzine zal organisaties helpen om versneld meer inzicht te krijgen in het profiel van haar unieke klanten, als vertrekpunt voor een relevante en omnichannel klantdialoog, met als resultaat een aanwijsbaar toegenomen klantwaarde. Een belofte die Yourzine als dialoog marketing bureau al 15 jaar lang waarmaakt met en voor haar opdrachtgevers.

De belangrijkste missie van Data Sherpa is het optimaliseren van de waarde van data voor en van de klant. Een aankoop in het verleden zal niet altijd toekomstig gedrag voorspellen. Data insights worden gebruikt om de juiste aanbieding vanuit de juiste context te creëren en ter stimulering van een langdurige relatie tussen merk en consument. Het hebben van een grote hoeveelheid data garandeert niet dat je altijd de juiste inzichten krijgt. Data Sherpa helpt hierbij en zorgt dat de juiste gegevens aan elkaar verbonden worden en biedt inzichten voor een volledig klantbeeld. Zo worden Marketing, IT en e-commerce afdelingen voorzien van de juiste inzichten en handvatten om de klant goed te kunnen bedienen met alle kennis die ze hebben.

“We zien vaak dat een omnichannel-strategie strandt vanwege een gebrek aan complete en kwalitatief goede (klant) data,” aldus Michiel van Riemsdijk, directeur van Yourzine. De omvang van data is enorm gegroeid de laatste jaren en het is dan ook enorm belangrijk om de juiste gegevens aan elkaar te koppelen en vervolgens de juiste inzichten te creëren als uitgangspunt voor een effectief klantcontactprogramma. Data Sherpa stelt elk bedrijf op een eenvoudige manier in staat om op basis van échte inzichten de meest relevante dialoog aan te gaan met hun klanten. Ik ben erg trots dat we met het gespecialiseerde team van Data Sherpa nu ook een verdere verdieping van dit vakgebied aan onze klanten kunnen bieden en kijk er naar uit om zowel bestaand als nieuwe klanten op weg te helpen.”

Bas Karsemeijer, data&analytics consultant bij Yourzine en tevens lid van de DDMA klantdata en dialoog commissie: “2014 was het jaar van het borgen van datakwaliteit. In 2015 stond privacy bovenaan alle agenda’s en nu is het tijd om data-driven marketing echt te kapitaliseren binnen bedrijven”.
Naast Data Sherpa heeft Yourzine drie andere labels: RE:ACT, Mobile Loyalty en Loyalty Rockstars, die ieder zijn eigen expertise hebben binnen de integrale propositie van Yourzine als het gaat om – datagedreven – dialoog marketing. Op dit moment maken bestaande klanten van Yourzine zoals Samsung, de Efteling en PSA al gebruik van de expertise van Data Sherpa.

Onlangs won Yourzine de Data-Driven Content award tijdens de Selligent Awards 2016 in Lissabon voor haar Samsung Galaxy S7 case. Bekijk de eerste case van het Data Sherpa-team: https://vimeo.com/169869111

Bekijk de video over Data Sherpa: https://vimeo.com/169819921

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht