Industry Wire

Geplaatst door Varias en Youvia

Youvia neemt website portfolio van Varias over

Youvia kondigt de overname van het website portfolio van Varias aan. In deze activa transactie vallen de ruim 950 website klanten van Varias. Varias heeft een strategische verandering in haar koers doorgevoerd waardoor zij een koper voor haar website portfolio zocht. De koper Youvia, voorheen DTG en bekend van De Telefoongids en Gouden Gids, biedt digitale marketingdiensten zoals websites, SEO en SEA aan kleine en middelgrote bedrijven in Nederland en is onderdeel van FCR Media Group. Met deze verkoop waarborgt Varias dat de betreffende website klanten hun diensten online kunnen blijven aanbieden en voor Youvia past deze overname naadloos in haar buy-and-build-strategie op het gebied van online dienstverlening.

Frank Zijlema, Directeur bij Varias licht de verkoop toe: “Wij zien dit als een geschikt moment om de succesvolle ontwikkeling van ons website portfolio met een nieuwe eigenaar voort te zetten en te versnellen. Youvia is een uitstekende partner voor dit portfolio met competenties en ambities om de groei voort te zetten. Tegelijkertijd zal Varias zich meer gaan richten op software product development en consultancy diensten in plaats van digitale marketing diensten aan MKB klanten”.

Groei ambities
Raymond van Eck, CEO van Youvia: “Ik ben erg enthousiast over deze transactie. De fit van dit klantenportfolio met Youvia is groot en deze overname geeft ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen voor deze klanten en onze groeiambities op de Nederlandse markt te versnellen. Het markeert ook de volgende mijlpaal in de buy-and-build strategie die we dit jaar op het gebied van digitale diensten voor MKB bedrijven in Nederland samen met FCR Media Group hebben gelanceerd”.

De betrokken partijen delen geen financiële details van de transactie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht