Industry Wire

Geplaatst door Manhattan Transfer

Zeeman moderniseert supplychainoperaties met Manhattan Active® Warehouse Management

Nieuwegein, 8 maart 2021Manhattan Associates Inc. (NASDAQ: MANH) heeft vandaag bekendgemaakt dat de Nederlandse textielretailer Zeeman voor Manhattan Active Warehouse Management in zijn centrale distributiecentrum in Alphen aan den Rijn heeft gekozen. Het systeem is onderdeel van een supplychaintransformatie dat voor verbeterde snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit van fulfilment van zijn Europese winkelnetwerk zal zorgen.

Het bedrijf is in 1967 door de Nederlandse ondernemer Jan Zeeman opgericht, met zijn visie dat goede kleding en textiel niet duur hoeft te zijn. Deze filosofie ligt ook vandaag nog aan de basis van het merk Zeeman en het netwerk van 1.300 winkels in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje. De uitdagingen om meer dan 1.000 winkels en het afhandelen van e-commerceorders in heel Europa te beheren, hebben ervoor gezorgd dat de distributie- en supplychainmogelijkheden van de bestaande systemen niet meer toereikend waren. Dit was voor Zeeman de aanleiding om de gesprekken met Manhattan Associates te starten.

Schelte Halma, Directeur Logistiek bij Zeeman, licht toe: “Ter voorbereiding op huidige en toekomstige consumentenverwachtingen zagen wij de noodzaak van een wendbaarder en flexibeler supplychainnetwerk. Voorheen maakten we gebruik van een in-house ontwikkeld warehousemanagementsysteem (WMS) dat ons door de jaren heen prima van dienst is geweest.

Vooruitkijkend zagen we echter in dat we behoefte hadden aan een best-in-class oplossing. We waren onder de indruk van Manhattan’s ervaring in de retailsector en de innovatieve orderstreaming- en cross-dockmogelijkheden van de Manhattan Active Warehouse Management-oplossing.

Dankzij de cloud-native warehousemanagementoplossing zullen we in staat zijn de orderstroom door het distributiecentrum automatisch op basis van capaciteit en cut-offtijden te beheren, waardoor de throughput en het benutten van middelen verbeteren.

De microservicesarchitectuur waarop Manhattan’s nieuwste WMS is gebouwd, betekent dat regelmatige updates en innovaties heel snel kunnen worden uitgerold, waardoor we een wendbare, geprofessionaliseerde en toekomstbestendige supplychainoperatie kunnen runnen”, aldus Halma tot slot.

Pieter Van den Broecke, managing director bij Manhattan Associates Benelux en Duitsland, voegt hieraan toe: “Hoewel de manier van winkelen en trends de afgelopen tijd zijn veranderd, blijft de reputatie van het merk dat Jan Zeeman heeft opgebouwd stevig overeind. De voortdurende innovatie, schaalbaarheid en flexibiliteit van onze cloud-native Manhattan Active Warehouse Management-oplossing zal Zeeman in staat stellen om gelijke tred te blijven houden met verschuivende consumententrends. We zijn verheugd om met zo’n geliefd Nederlands retailmerk samen te werken nu het zijn pan-Europese supplychainactiviteiten blijft transformeren”, eindigt Van den Broecke.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Zeeman
Zeeman opende zijn deuren in 1967 en is sindsdien tot dé winkel voor goede kleding en textiel voor het hele gezin uitgegroeid, zoals baby- en kinderkleding, ondergoed, sokken, T-shirts, handdoeken en panty’s. Nu, 53 jaar later verwelkomt Zeeman jaarlijks 70 miljoen klanten in de 1.300 winkels: 476 winkels in Nederland, 150 in Duitsland, 266 in België, 297 in Frankrijk, 84 in Spanje, 1 in Oostenrijk en 12 in Luxemburg. In 2012 lanceerde Zeeman de eerste online winkel in Nederland, gevolgd door België in 2016. Door slim te organiseren en door grootschalig in te kopen, kan Zeeman de allerbeste prijzen bieden. Jan Zeeman’s visie was eenvoudig: goede kleding en textiel hoeft niet duur te zijn. En die visie, is nog altijd de kracht van Zeeman.

Zeeman kent de fabrikanten met wie ze samenwerkt en de voorwaarden zijn duidelijk: geen kinderarbeid, veilige werkomstandigheden, normale werkweken en eerlijke lonen. Zeeman bezoekt zijn fabrieken regelmatig om de productieketen te controleren en biedt hulp bij het vinden van oplossingen als het werk niet volgens afspraak wordt uitgevoerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.zeeman.com

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates is een technologieleider op het gebied van supply chain en omnichannel commerce. We brengen informatie van de hele organisatie samen, van sales aan de voorkant tot supplychainexecutie aan de achterkant. Onze software, platformtechnologie en ervaring zorgen ervoor dat onze klanten op een winstgevende manier kunnen groeien.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht