Industry Wire

Geplaatst door TU/e

Zeven nieuwe leden voor Eindhovense Young Academy of Engineering

De Eindhovense Young Academy of Engineering is een netwerk van excellente jonge wetenschappers, ontwerpers en ingenieurs van de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens een online ceremonie op 6 oktober heeft dit netwerk zeven nieuwe leden ingewijd. Zij zijn door het College van Bestuur benoemd voor een periode van vier jaar.

De nieuwe leden zijn benoemd door Rector Frank Baaijens, hun namen zijn Matias Duran Matute (faculteit Applied Physics), Federica Eduati en Roy van der Meel (faculteit Biomedical Engineering), Johanna Höffken en Bob Walrave (Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences), en Antoni Forner Cuenca en Danqing Liu (faculteit Chemical Engineering).

Baaijens heeft tijdens de ceremonie Patricia Dankers geëerd met een speciale zilveren TU/e-medaille voor haar werk voor het opzetten van het netwerk. Dankers was sinds de oprichting de voorzitter; van 2018 tot september 2020. Tot slot bedankte Baaijens Sandra Hofmann, Job Beckers en Jan-Philipp Hofmann (nu werkzaam aan de TU Darmstadt), wiens termijn als bestuurslid eindigde.

Online ceremonie om de nieuwe leden in te wijden.
DE TU/E EEN BETERE PLEK MAKEN
Het nieuwe bestuur bestaat uit Yoeri van de Burgt, Oana Druta, Sandra Loerakker en voorzitter Daniël Lakens. Lakens presenteerde een kort overzicht van de ambities van de Eindhovense Young Academy of Engineering (EYAE) voor het komende jaar. Hij kenmerkte het netwerk als een gemeenschap van vriendelijke en zorgzame mensen die zich inzetten om van de TU/e een betere plek te maken.

Lakens hoopt dat EYAE een belangrijke rol kan spelen in het vertegenwoordigen en ondersteunen van de wetenschappelijke staf in het begin van hun carrière. Zeker nu het netwerk een stevige basis heeft opgebouwd. Leden interviewen momenteel jonge medewerkers om te ontdekken wat de academische wereld, en de TU/e in het bijzonder, tot een (on)aantrekkelijke werkgever maakt. Een andere prioriteit is de alliantie met de jonge academies van de Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht en Wageningen University & Research. Samen richtten zij een Center for Unusual Collaborations op.

Een korte ronde onder de leden heeft geresulteerd in diverse suggesties voor andere onderwerpen die EYAE kan bespreken, zoals het verduurzamen van de TU/e, mogelijkheden voor sabbaticals, het vergroten van de zelfstandigheid en zichtbaarheid van jonge onderzoekers, en discussies over diversiteit. Frank Baaijens vroeg EYAE ook om betrokken te blijven bij het debat rond Rewards & Recognition.

OVER EINDHOVENSE YOUNG ACADEMY OF ENGINEERING
De TU Eindhoven Young Academy of Engineering, opgericht in 2018, is een netwerk van enthousiaste, ambitieuze en uitmuntende beginnende wetenschappers, ontwerpers en ingenieurs met een brede interesse en kijk op wetenschap en techniek in het algemeen.

De doelstellingen van het EYAE zijn: een platform bieden voor jonge academici voor open discussie, ondersteuning bieden aan beginnende TU/e-onderzoekers, interdisciplinaire samenwerking en onderzoek bevorderen, excellentie in het onderwijs stimuleren, bijdragen aan valorisatie (kennisoverdracht) en outreach en adviseren over beleid op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, valorisatie, outreach en impact zowel binnen als buiten de TU/e.

De oproep voor nieuwe leden voor 2021 opent in mei 2021.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht