Industry Wire

Geplaatst door Zoom

Zoom behaalt als eerste videocommunicatieplatform de Common Criteria-certificering

Amsterdam, 11 januari 2022Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM) kondigt vandaag aan dat Zooms Meeting Client (versie 5.6.6) is gecertificeerd voor de Common Criteria Evaluation Assurance Level 2 (v3.1 rev. 5). Hiermee is Zoom het allereerste videocommunicatieplatform dat deze certificering ontvangt. De certificering is uitgegeven door de Duitse federale cyberbeveiligingsautoriteit BSI.

De Common Criteria is een internationale norm die objectief beoordeelt of een IT-product voldoet aan een vastgestelde reeks van beveiligingseisen. Tijdens deze evaluatie wordt een specifieke reeks beveiligingsdoelstellingen geanalyseerd, waaronder de begeleidingsdocumenten, het ontwerp van de architectuur, onderdelen van de levenscyclus, testen en een kwetsbaarheidsonderzoek. Na de evaluatie van de Zoom Meeting Client v5.6.6 is door de BSI geconcludeerd dat het proces van specificatie, implementatie en uitvoering voldoet aan de normen van de Common Criteria.

“De Common Criteria-certificering is een wereldwijde benchmark op het gebied van cyberbeveiliging”, aldus Sandro Amendola, Hoofd van de afdeling standaardisatie, certificering en beveiliging van telecommunicatienetwerken bij BSI. “De Zoom-client toont een hoge beveiligingsstandaard en heeft met succes een van de meest veeleisende evaluatieprocedures doorlopen die een bedrijf kan ondernemen.”

“Deze certificering is een belangrijke mijlpaal voor Zoom”, zegt Jason Lee, Chief Information Security Officer bij Zoom. “We zijn het eerste videocommunicatieplatform dat deze belangrijke certificering ontvangt. Security en privacy staan aan de basis van alles wat we doen en we zijn continu bezig met innovaties om veilige oplossingen aan alle gebruikers van ons platform te bieden.”

De Common Criteria-certificering wordt erkend door meer dan 25 landen, waaronder Nederland, en wordt gezien als de leidende benchmark van beveiligingscertificeringen voor IT-producten. Een groeiend aantal gebruikers verwacht dat IT-leveranciers betrouwbaar bewijs hebben van de digitale veiligheid van hun producten.

De BSI heeft Zooms versie 5.6.6 voor Windows, macOS, iOS en Android gecertificeerd. Hoewel deze versie al beschikbaar was ten tijde van de evaluatie, raadt Zoom gebruikers altijd aan om de nieuwste versie van de Zoom-client te gebruiken om te profiteren van de nieuwste beveiligingsupdates en -functies.

Meer informatie over Zooms Common Criteria-certificering  is te vinden op de website van BSI en het Zoom Trust Center.

Over Zoom
Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM) brengt teams samen in een frictieloze video-omgeving zodat ze meer gedaan krijgen. Ons gemakkelijke, betrouwbare en innovatieve video-first communicatieplatform ondersteunt videomeetings, audiomeetings, webinars en chatgesprekken op zowel desktops, telefoons, mobiele apparaten en conferencesystemen. Zoom helpt ondernemingen betere gebruikerservaringen op te zetten met marktleidende integraties met zakelijke apps, en met development-tools waarmee aangepaste workflows kunnen worden opgezet. Zoom is opgericht in 2011, is gevestigd in San Jose, Californië (VS) en heeft wereldwijd lokale kantoren. Bezoek voor meer informatie zoom.us en volg @zoom.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht