Industry Wire

Geplaatst door Zyxel

Zyxel Nebula krijgt een nieuwe gebruikersinterface met strak dashboard en krachtigere functies

Hoofddorp, 14 januari 2020 – Zyxel heeft een belangrijk herontwerp van de Nebula Cloud Networking Solution uitgebracht. Naast de stijlvolle nieuwe gebruikersinterface, die eenvoudiger in het gebruik is, beschikt Nebula nu over een reeks intelligente beheerhulpmiddelen en ondersteunt nog meer apparaten. Deze toevoegingen maken het voor gebruikers gemakkelijker om de mogelijkheden van hun cloudnetwerken optimaal te benutten.

Geïnspireerd door feedback van Nebula-gebruikers, is het gebruiksgemak van de nieuwe versie verbeterd met vele aanpassingsmogelijkheden, waaronder widgets en What-You-See-Is-What-You-Get ‘captive portal’-ontwerp voor WiFi en gateways. Nebula biedt veel meer front-end toevoegingen, betere prestaties en een ongeëvenaarde gebruikerservaring. Verder is de vormgeving verbeterd met een consistent uiterlijk op alle apparaten, en een nieuwe ‘dark mode’ voor de hele Nebula interface. Dit biedt een comfortabelere gebruikerservaring in omgevingen waar een te fel licht van een monitor de ogen kan overbelasten.

“Gezien het enorme zakelijke potentieel, betreden steeds meer leveranciers de markt van cloudnetwerkbeheer, maar leveren daarbij slechts een beperkt aantal functies en modellen,” zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “Zyxel biedt full-stack oplossingen voor het beheer van mkb-cloudnetwerken en heeft veel vooruitgang met de nieuwe versie van Nebula met zijn next-gen gebruikersinterface. Hiermee kunnen gebruikers nu het beste uit hun Nebula-ervaring halen.”

Slimme en veilige netwerkconnectiviteit

Nebula biedt verschillende nieuwe functies die het cloudbeheer verbeteren en gebruikers kostbare tijd kan besparen. De opstartwizard ondersteunt nu ook gateway-instellingen en zorgt voor een snelle, volledige en eenvoudige netwerkconfiguratie. De ‘smart engine’ van Nebula maakt het nog eenvoudiger om instellingen en gebeurtenissen in het hele netwerk te correleren. Als een gebruiker een VLAN-netwerk met een gast-SSID wil maken, zal Nebula hem automatisch door de VLAN-interface-instellingen van de gateway leiden. Wanneer de geplande PoE-shutdown-functie op een switch is ingeschakeld om energie te besparen, weet Nebula bovendien dat hij geen offline-status rapporteert voor alle access points (AP’s) die op deze switch zijn aangesloten.

Groeiende Nebula-familie

De reeks apparaten die Nebula ondersteunt, is uitgebreid met de krachtige WAX650S, NWA110AX en WAX510D AP’s. Die zijn allemaal voorzien van WiFi 6 (802.11ax) en geavanceerde beveiliging, inclusief MAC-filtering voor elke SSID, de nieuwste WPA3 WiFi-standaard en dynamische VLAN-toewijzing. Het laatste model is perfect voor grotere school- of bedrijfsnetwerken, omdat het gebruikers in meerdere VLAN’s kan scheiden, wat zorgt voor een sterkere beveiliging en het beheer eenvoudiger maakt.

Deze release verwelkomt ook de XS3800-28-switch tot de cloud-familie. Het is een volledige 10G-aggregatie-switch die als de kern van een Nebula-netwerk kan dienen. Met het extra gemak van cloudbeheer is de switch volledig klaar om topprestaties te leveren. Voor kleinere netwerken zal de komende maanden ook een 10G-switch met minder poorten op de markt komen.

Voor meer informatie over Zyxel Nebula, bezoek:

https://www.zyxel.com/nebula

Om Nebula realtime te ervaren, ga naar:

https://nebula.zyxel.com

###

Over Zyxel

Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht