Industry Wire

Geplaatst door Zyxel

Zyxel vereenvoudigt licentiebeheer met Circle-platform

Hoofddorp, 4 mei 2021 – Zyxel Networks, toonaangevend leverancier van veilige, AI- en cloud-gedreven thuis- en zakelijke oplossingen, onthult Circle, een nieuw licentie- en abonnementsbeheerplatform voor channelpartners, zoals MSP’s, VAR’s en resellers. Circle brengt asset management, account management en e-commerce samen op één plek met een gestroomlijnde gebruikerservaring.

MSP’s, VAR’s en resellers moeten op de hoogte blijven van meerdere Zyxel-oplossingen op meerdere locaties. Om hierbij te helpen biedt Circle gecentraliseerd beheer en zichtbaarheid van alle abonnementen en verlengingen. Dit is van vitaal belang om partners te helpen hun inkomsten op peil te houden, maar ook dienstverlening aan en relaties met hun klanten te verbeteren.

Alles wat partners nodig hebben, op één plek

Circle is een gecentraliseerd en gestroomlijnd platform. Zyxel channelpartners kunnen hiermee onder andere profiteren van een geavanceerd rapportagedashboard, dat de mogelijkheid biedt om in één oogopslag rapporten te bekijken voor apparaat-, licentie- en factureringsinformatie, evenals andere belangrijke inzichten. Dit is zeer waardevol bij het effectief beheren van accounts. Voor wederverkopers maakt Circle het net zo eenvoudig en handig om alle beschikbare Zyxel-licenties te vinden in een centrale licentiewinkel, waarmee ze op een tijdsefficiënte manier aan de behoeften van hun klanten kunnen voldoen.

Gebruikers kunnen ook apparaten importeren, registreren of synchroniseren vanuit hun bestaande MyZyxel-accounts, apparaten van klanten groeperen en een duidelijk overzicht creëren van de abonnementen en verlengingen op meerdere locaties, allemaal op één plek, voor een betere zichtbaarheid en snelle besluitvorming.

Circle geeft gebruikers ook een nieuw dashboard om het licentiebeheerproces te stroomlijnen. Channelpartners kunnen nu alles op één plek beheren, waardoor ze tijd besparen en zich kunnen richten op het opbouwen van relaties en verbeteren van de service aan hun klanten met minder inspanning.

Probleemloze verlengingen en flexibele betalingsopties

Partners kunnen nu ook diensten in bulk ‘auto-activeren’, waardoor handmatige activatie per apparaat niet meer nodig is. Ze kunnen meerdere apparaten selecteren om online te verlengen en te activeren en de verlengingsdatums* voor groepen op elkaar afstemmen. Ook kunnen ze snel zien welke diensten moeten worden verlengd en welke licenties voor elk specifiek model beschikbaar zijn. Betalingsopties zijn ook flexibeler, aangezien gebruikers nu online kunnen betalen met hun bestaande partner-tier pricing, direct via Circle. Als alternatief kunnen ze ook offline betalen volgens hun huidige overeenkomst.

“Het valt niet te ontkennen dat Covid-19 de digitalisering en investeringen in innovatie heeft versneld, waarbij Gartner heeft vastgesteld dat bijna 70% van de raden van bestuur hun digitale bedrijfsinitiatieven hebben vergroot als gevolg van de pandemie,” zegt Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. “We hebben Circle gebouwd om onze partners te ondersteunen bij het beheren van deze groei in technologie-investeringen en om daar de vruchten van te plukken. Met onze volledig gedigitaliseerde aanpak kunnen partners licenties en abonnementen efficiënter en in minder tijd te beheren. Dit zal de user journeys stroomlijnen, een betere ervaring creëren en partners dichter bij elkaar brengen. Vandaar de naam: Circle.”

Circle ondersteunt momenteel de beveiligings-appliances en -diensten van Zyxel, en in toekomstige releases zullen nog meer Zyxel-apparaten en -diensten worden toegevoegd.

Kom meer te weten over Circle: https://www.zyxel.com/solutions/Zyxel-E-commerce-Platforms-20201221-536808.shtml

*Feature beschikbaar in juni, 2021.

##

Over Zyxel

Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN. en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals M7 (onder andere Online, Canal Digitaal) en T-Mobile biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht