Naar Emerce.nl

Lead generatie optimalisatie


Voor wie?                           Locatie & Programma                                  Docent

Vergroot je inzichten in de customer journey

De opleiding Lead generatie optimalisatie toont hoe je met relevante content en sterke copywriting, op de juiste plek in de customer journey, van bezoekers leads kunt maken. Hoe stem je landingspagina’s af op het koopproces?, om zo maximaal rendement te behalen uit je e-business. Welke principes hebben nog meer invloed op je conversie?, ook dit komt aan bod.
De docenten van deze opleiding zijn allen expert in e-business. Zij bieden je aan de hand van voorbeelden de juiste middelen om direct aan de slag te gaan met jouw eigen praktijkcase. Door het invullen van het LeadGen Canvas, kun je de opgedane kennis meteen toepassen binnen jouw eigen organisatie.

Lead generatie optimalisatie leert je hoe een effectieve strategie eruit ziet. Door customer journey mapping weet je wanneer en hoe je de klant beïnvloedt en verleidt, om van potentiële klanten ambassadeurs en fans te maken.


Voor wie?

De opleiding Lead generatie optimalisatie is uitermate geschikt voor online marketeers, leadgen managers, productmanagers, category managers, content experts en communicatiespecialisten. Deze opleiding is een must, als je meer online resultaat wilt boeken.

Je leert:

 • Inzicht in het juiste design van de conversie funnel en bijbehorende converterende landingspagina’s
 • Principes van verleiden in de customer journey, zoals social proof en commitment (aan de hand van experts als Cialdini en Eisenberg)
 • Het Lead-management proces in kaart brengen en optimaliseren
 • Kwalitatieve informatie aanbieden, op het juiste moment én in de juiste vorm
 • Kenmerken van effectieve call to actions
 • Verrijking van de database voor meer sales
 • Wat kun je doen met leads die geen sale zijn geworden, lead nurturing


 Programma Lead generatie optimalisatie

Dag 1
9:30 – 12:30 Het LeadGen model; doelgroep strategie, customer journey en koopfase
12:30 – 13:30 Netwerklunch
13:30 – 16:30 Obstakels wegnemen voor lead (usability) en conversie psychologie

Dag 2
9:30 – 12:30 Conversion boosters voor lead generatie optimalisatie en follow up leads
12:30 – 13:30 Netwerklunch
13:30 – 16:30 Toepassen van de kennis op jouw eigen situatie


Docent

Docent Emerce opleidingen- Eddy BoeveEddy Boeve is partner bij full-service online marketing bureau Booming. Eddy helpt organisaties bij het verbeteren van hun e-business effectiviteit. Met meer dan 20 jaar ervaring in interaction design traint hij organisaties beter bruikbare software producten te ontwikkelen, die aansluiten op de wensen van gebruikers. Eddy Boeve traint daarnaast online afdelingen om structureel usability-verbetering, conversie-optimalisatie en A/B-testen in de organisatie in te zetten.


Deelnemers beoordelen deze opleiding gemiddeld met een 9

Door de interactieve omgeving en de kleine groep is het mogelijk om de theorie direct om te zetten naar je eigen case. Iedereen denkt met elkaar mee, waardoor je geïnspireerd en met een lading tips aan de slag kan met je eigen lead optimalisatie.

Brengt je weer even terug bij de basis van je website, om vanuit daar weer echt je klant centraal te stellen.

We konden heel goed de diepte in, omdat we met een kleine groep waren. We hebben naast de theorie ook scherp kunnen kijken naar onze zelf gekozen landingspagina’s. Kortom, direct input om de volgende dag mee aan de slag te gaan!


 Emerce Academy 

Emerce is het belangrijkste multichannel platform over online business en marketing in Nederland. Emerce biedt managers en ondernemers in e-business inspiratie en concrete tools voor innovatieve marketing, e-commerce en business. Bij Emerce Academy leer je via (online) trainingen, deepdives, masterclasses en updates.


Heb ik wat er voor nodig is?

Stel jezelf de volgende vragen. Ben ik een kei in mijn vak en wil ik nog beter worden? Heb ik de motivatie en skills om mij Lead generatie helemaal eigen te maken? Wil ik direct aan de slag met Lead generatie optimalisatie? Driemaal ‘Ja’, dan is het slim om mezelf nu in te schrijven voor deze opleiding. • Beste docenten van NL
 • Netwerken op niveau
 • Exclusief bij Emerce

Opleidingsinformatie
 • OpleidingsgebiedOnline classroom
 • Opleidingsniveau:HBO+
 • Investering:€ 1.295,- excl. BTW
 • Datum:
  → 6 en 13 mei 2021
Docenten
Eddy Boeve


Verwante opleidingen