Logo Emerce Academy
Digital Projects

Business Design

Business Design is gericht op het versnellen van innovatie: of het nu gaat om het aanscherpen van bestaande producten en diensten of het ontwerpen van geheel nieuwe businessmodellen. Business Design verbindt de belevingswereld van de eindgebruiker met die van de business.
In elk traject wordt gewerkt naar oplossingen die:
Waarde toevoegen voor de eindgebruiker
Efficiënt te maken en te onderhouden zijn
Structurele inkomsten genereren voor de organisatie
Voor wie?

Professionals in Business Strategy, Innovation, Product & Proposition Management, Customer Experience, Customer Intelligence en Digital. Ideaal voor ervaren medewerkers op medior tot senior niveau.

Type
Deep dive
Docent
Markus Leineweber
Locatie
Online classroom
Datum
22 en 29 mei 2024
Tijd
09:30 tot 13:00 uur

Omschrijving

Business Design gaat over waardecreatie. Waarde voor de eindgebruiker én de organisatie. Vanuit de behoefte van de eindgebruiker worden succesvolle innovaties ontworpen die waarde creëren en zorgen voor competitief voordeel. Dit kan gaan over het aanscherpen van bestaande producten en diensten maar ook over het ontwerpen van geheel nieuwe businessmodellen. 

Deze deep dive sessie verbindt de wereld van Design Thinking met de Business. Je leert welke methodieken, principes en tools je kan inzetten om bestaande producten en diensten aan te scherpen of geheel nieuwe business modellen te ontwerpen. We combineren theoretische kennis met praktische toepassing, zodat je de processen en mindset echt begrijpt. Maak kennis met Business Design als discipline en word ook Business Designer. Leer hoe je businessmodellen continu kan onderhouden, heruitvinden en kan laten groeien.

Tijdens deze training

Dag 1: Ontdekkingstocht in Business Design

Deelnemers krijgen een introductie tot Business Design, inclusief mindset, framework, en strategieën voor ecosysteemanalyse en desirability, met een praktische opdracht.

Korte tussentijdse opdracht (30 min)
Dag 2: Van idee tot implementatie

Verdieping in viability en feasibility, waar deelnemers leren over innovatie, verdienmodellen, haalbaarheid en implementatiestrategieën, afgesloten met een casebespreking over toepassing binnen de organisatie.

Resultaten

Wat je tijdens de training leert:
Begrip van de Business Design mindset.
Toepassing van deze mindset om diverse aspecten van je businessmodel te verbeteren.
Kennismaking met verschillende Business Model Innovation tactieken.
Vertrouwdheid met diverse tools die je gedurende het proces kunt gebruiken.
Tips over het betrekken van de organisatie bij Business Design.
Een energieboost en input om je team te mobiliseren.
Vaardigheid in het vinden van een balans tussen waarde voor de eindgebruiker, de organisatie en haalbaarheid in je oplossingen.

Trainer

Markus Leineweber
Markus Leineweber

Markus is overtuigd van de kracht van disciplines als Business Design, Design Thinking, Google Ventures Design Sprints en Business Model Innovation. Hij deelt zijn kennis over deze methodieken graag, zowel in de praktijk tijdens projecten voor organisaties als  VodafoneZiggo, PostNL, Volksbank en ING, als tijdens trainingen. Markus is geregeld spreker op events over Business Design, Design Sprints en Customer Experience.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wat zijn de locaties van de fysieke trainingen?
Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leusden en Amersfoort. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager