Logo Emerce Academy
Digital Projects

Digital Product Management

Als product owner of product manager wordt je vaak geconfronteerd met het feit dat je niet de eigenaar bent van het product. Met een SPSO-certificaat op zak en kennis van hoe je een feature moet indienen, blijft succes in de praktijk een uitdaging. De theorieën stapelen zich op, maar de toepassing blijkt complex. Ervaring is niet de enige oplossing. Herkenbaar? Wil je je productdenken en -vaardigheden aanscherpen? Schrijf je voor deze training in.
Hands-on sessies voor directe productverbetering
Praktische tools en strategieën voor effectief productmanagement
Leer stakeholders overtuigen en versterk je productteam
Voor wie is deze training?

We richten ons op product owners en product managers die nog volop leren in hun vak. Misschien ben je een paar jaar actief in de rol en heb je al een cursus gevolgd. Deze training draait niet om SCRUM, Agile of software ontwikkel methodologieën. We zoeken product owners en product managers die praktisch aan de slag willen om hun vaardigheden in het vakgebied te verbeteren.

Type
Deep dive
Docent
Ton van Dijk
Locatie
Online classroom
Beschikbare data
Datum
25 juli, 1 en 8 augustus 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur
Datum
2, 9 en 16 oktober 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur
€ 995 |
Datum kiezen & inschrijven

Omschrijving

In deze training werken we samen aan het product. Je krijgt een overzicht van het productveld, met een beknopte uitleg van relevante theorieën en raamwerken. We behandelen een bonte verzameling van theorieën, raamwerken en templates uit de praktijk:

  • Product activiteiten raamwerk en RACI’s
  • Verschillende manieren om naar je product lifecycle te kijken, zoals maturity, innovatie, software ontwikkeling en adoptie/innovatie
  • Stakeholder management
  • Product Discovery en Delivery methodes zoals user story mapping, PRD’s en experiment design
  • Propositie- en strategievorming, zoals businessmodel canvas, product messaging, marktanalyse, blue ocean canvas en pitch decks

De focus ligt op actie. We gaan direct aan de slag om je product te verbeteren. Verwacht geen theorieën die op de plank blijven liggen, maar concrete stappen en hands-on sessies. We denken na over hoe je je product beter kunt maken.

Programma

Product Discovery

Begrijp wat je product moet zijn. Werk aan vaardigheden om prioriteiten te stellen, stakeholders te overtuigen en je productboodschap te verduidelijken. Bepaal samen wat je al weet en wat nog ontbreekt, en maak een plan om dit aan te vullen.

Product Strategie

Gebruik de input van dag 1 om te bepalen waar je kunt winnen met je product. Verwacht kritische vragen. Verfijn de productrichting en help elkaar de strategie effectief te communiceren.

Product Delivery

Breng de strategie in de praktijk. Evalueer je huidige rol en team, houd de koers vast, en ga om met complexe stakeholders. Oefeningen om zowel product delivery als marketing te verbeteren.

Resultaten

Na deze training heb je een verbeterd productplan, scherpere messaging en talloze ideeën om je product echt te ‘ownen’ en te sturen.

Tijdens de training leer je:
Actuele theorieën en definities in het product landschap kennen.
Inzichten verkrijgen door actief te verkennen en te experimenteren.
Je productleiderschap aanscherpen.
Stakeholders overtuigen om het productplan te omarmen.
Tools en strategieën om als productteam beter te presteren.

Trainer

Ton van Dijk
Ton van Dijk

Ton van Dijk heeft meer dan 15 jaar ervaring in productmanagement voor diverse digitale producten en teams. Hij is momenteel creative product lead bij Blis Digital, een IT dienstverlener gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen, bouwen en onderhouden van bedrijfskritische software. In deze rol ondersteunt hij ondernemers, product owners/managers en business analisten om hun productmanagement optimaal te realiseren. Betere product owners leiden tot betere samenwerking met software engineers en hebben een grotere kans op succesvolle producten.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wat zijn de locaties van de fysieke trainingen?
Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leusden en Amersfoort. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager