Logo Emerce Academy
Digital Marketing

GA4 Personalisatie & Privacy-proof targeting

Privacy is een van de meest besproken onderwerpen in de digitale wereld. Regelgeving zoals de AVG en CCPA dwingt bedrijven om alternatieve methoden te vinden voor het verzamelen en analyseren van gegevens. Ontdek tijdens deze training praktische toepassingen van verschillende privacy oplossingen. Leer daarnaast het creëren, beheren en koppelen van zowel basis- als geavanceerde doelgroepen in GA4 aan Google Ads voor optimale campagne prestaties.
Implementatie van privacy oplossingen en geavanceerde tracking
Effectieve creatie en integratie van doelgroepen voor optimale advertentie resultaten
Personalisatie zonder privacy compromissen in Google Analytics 4
Voor wie?

Deze training richt zich op data-gedreven marketeers die actief zijn in Google Analytics 4 en Google Ads, met een focus op privacy-ontwikkelingen. Deze training is perfect voor iedereen die meer wil weten over Google Analytics 4 en de kracht van data wil benutten om betere marketingresultaten te behalen.

Type
Deep dive
Docent
Tika Spijkerman
Locatie
Online classroom
Datum
3 en 10 oktober 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

In deze training leer je de essentiële principes van Google Analytics 4 voor een datagedreven marketingstrategie, inclusief privacy oplossingen. Ontwikkel vaardigheden in het creëren en beheren van doelgroepen in GA4 en leer hoe je deze kunt integreren met Google Ads voor optimale campagne resultaten. Deze deep dive legt de basis voor een privacy-bestendige meetstrategie in GA4, waardoor gepersonaliseerde targeting mogelijk is zonder te leunen op  third-party cookies. 

We behandelen essentiële basisprincipes voor GA4 en laten zien hoe je ze toepast. Daarna gaan we dieper in op het creëren van doelgroepen voor waardevolle inzichten in bedrijfsgroei. Data-gedreven inzichten zijn cruciaal voor groei. Om te groeien is het belangrijk om te weten hoe je deze nieuwe inzichten tot leven kunt brengen in Google Ads. Het leggen van de link tussen de data en je ads-strategie is ook een onderdeel van deze training.

Tijdens deze training

Dag 1: Privacy en tracking in GA4

Op dag één behandelen we privacy-oplossingen zoals Consent Mode en Enhanced Conversions in Google Analytics 4. We verkennen ook server-side tracking voor geavanceerde gegevensverzameling.

Dag 2: Targeting en audience strategieën

Op dag twee ligt de focus op gepersonaliseerde targeting met GA4. We bespreken het gebruik van audiences en hoe je ze integreert met Google Ads, inclusief effectieve strategieën voor advertentiecampagnes.

Resultaten

Ontdek tijdens de training de volgende vaardigheden en kennis:
Fundamentele kennis van Google Analytics 4 voor een solide datastrategie.
Implementatie van privacy oplossingen
Verdieping in server-side tracking.
Creatie van zowel basis- als geavanceerde custom audiences in GA4.
Link van Google Ads met GA4.
Optimalisatie van strategieën door het gebruik van doelgroepen in Google Ads.

Trainer

Tika Spijkerman
Tika Spijkerman

Tika is een gedreven Data Strategist met meer dan 7 jaar ervaring in Google Analytics, Google Ads en tag-implementaties. Ze is gespecialiseerd in datastrategie en privacy-oplossingen. Na een jaar als tag-implementatiespecialist te hebben gewerkt, ging ze bij Google aan de slag als Measurement & Attributie-specialist voor de grootste klanten in Europa. Ze stort zich momenteel op Google Analytics 4-oplossingen en helpt zowel grote als kleine bedrijven hun strategieën te optimaliseren met behulp van toekomstbestendige data. Tika gelooft in een praktische trainingsaanpak, zodat cursisten met bruikbare vaardigheden weggaan die ze direct kunnen toepassen.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wat zijn de locaties van de fysieke trainingen?
Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leusden en Amersfoort. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager