Logo Emerce Academy
Conversion & Analytics

Google Analytics 4 (the next step)

Google Analytics (GA4) is volledig vernieuwd, zowel aan de voor- als de achterkant en biedt talloze nieuwe mogelijkheden om data te analyseren en rapporteren. Met GA4 kun jij nog beter data-gedreven beslissingen nemen en waardevolle inzichten genereren. Nu je bent overgestapt naar GA4, is het tijd om de volgende stap te zetten.
Optimaliseer Google Analytics 4 voor data-analyse en rapportage.
Begrijp veranderingen in dataverzameling voor waardevolle inzichten.
Creëer op maat gemaakte rapportages voor data-gedreven besluitvorming.
Voor wie is deze training?

Dataliefhebbers die nu gebruik maken van standaard rapportages en graag naar een customized aanpak willen binnen Google Analytics 4.

Type
Deep dive
Docent
Jeroen Bijl
Locatie
Online classroom
Datum
24 en 31 januari 2024
Tijd
09:30 tot 12:00 uur

Omschrijving

De training bestaat uit twee delen, elk met een sessie van 2,5 uur. Dit geeft je de mogelijkheid om de geleerde stof toe te passen tussen de sessies door. In het tweede deel kun je gerichte vragen stellen en gaan we dieper in op de materie.Voorafgaand aan de training krijg je de kans om je wensen op het gebied van rapportage te delen, zodat we hiermee tijdens de training direct aan de slag kunnen. Maximaal 8 deelnemers. 

Na deze training zul je in staat zijn om GA4 effectief te gebruiken, bestaande rapportages te benutten, aangepaste rapportages met jouw eigen KPI’s op te zetten, de juiste KPI’s te interpreteren en conclusies te trekken uit de beschikbare data. Je zult beter in staat zijn om data-gedreven beslissingen te nemen en je beslissingen te valideren aan de hand van je eigen rapportages en dashboards.

Tijdens deze training

Dag 1 (09:30 - 12:00 uur): Navigeren en rapporteren in GA4

Tijdens het eerste deel zullen we ons richten op het begrijpen van GA4, zoals hoe de data in GA4 terechtkomt, hoe de data eruitzien, welke rapportages je moet gebruiken, hoe je de rapportages interpreteert en hoe je je eigen rapportages kunt maken.

Dag 2 (09:30 - 12:00 uur): Geavanceerde rapportage met Looker Studio

In het tweede deel gaan we aan de slag met Looker Studio. Hier leer je hoe je je eigen dashboard kunt maken en hoe je jouw data op een handige manier kunt visualiseren. Voordat de training begint, vragen we je om jouw wensen op het gebied van rapportage te delen, zodat we tijdens de training hiermee aan de slag kunnen gaan.

Resultaten

Met deze tweedaagse deep dive zul je een diepgaand begrip ontwikkelen van zowel Google Analytics 4 als Looker Studio. Je zult in staat zijn om data effectief te analyseren, aangepaste rapportages op te zetten en visueel aantrekkelijke dashboards te creëren.

Na deze training ben je in staat om:
Effectief gebruik te maken van GA4 en veel functionaliteiten te benutten;
Te werken met de bestaande rapportages in GA4 en te begrijpen welke inzichten ze bieden;
De rapportages/dashboards aan te passen aan je specifieke doeleinden en gebruik te maken van je eigen KPI's;
De juiste KPI's te interpreteren en te begrijpen hoe ze je besluitvorming ondersteunen;
Conclusies te trekken uit de beschikbare data en data-gedreven beslissingen te nemen.

Docent

Jeroen Bijl
Jeroen Bijl Data analist

Jeroen Bijl is een data analist met meer dan 7 jaar ervaring. Hij werkt voor klanten als Marktplaats, Action en Leen Bakker. Zijn ervaringen in verschillende bedrijven neemt hij mee naar deze Deep Dive.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager