Logo Emerce Academy
Digital Projects

Workshops en sprints faciliteren

Hoe kun je een uitweg vinden uit eindeloze vergaderingen en inefficiënte overleggen? Wil je leren hoe je workshops en sprints effectief faciliteert voor gefocuste, energieke teams met concrete resultaten? Tijdens deze training leer je de essentiële vaardigheden om sessies soepel te leiden en de betrokkenheid van deelnemers te maximaliseren. Maak het verschil in je team en leer hoe je effectieve workshops en sprints kunt faciliteren.
Haal het maximale potentieel uit een groep deelnemers
Overzicht resources voor het opzetten van sessies
Ontwerp een goedlopende workshop op je vraagstuk
Voor wie?

Deze deep dive is voor een breed scala aan professionals die hun vaardigheden willen verbeteren in het faciliteren van effectieve workshops. Zoals scrum masters, teamleiders of als je zelf onderdeel bent van een team dat vaak meetings heeft. We beginnen bij de basis, maar enige ervaring met faciliteren of deelname aan workshops is een pluspunt omdat je dan de stof sneller oppikt.

Type
Deep dive
Docent
Lieke Kamp
Locatie
Online classroom
Datum
21 en 28 juni 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

Hoe vaak heb je deelgenomen aan lange vergaderingen waarbij het moeilijk was om je aandacht erbij te houden? Of waar slechts één persoon continu aan het woord is? Een goed opgezette workshop kan ervoor zorgen dat je het maximale uit een groep deelnemers haalt, waarbij iedereen energiek en met een gedeeld doel de (online) ruimte verlaat.

Deze training is gericht op het aanleren van de principes voor het effectief opzetten en faciliteren van workshops. De training is verdeeld over twee dagen. Tijdens de eerste dag leggen we een theoretische basis, terwijl je tijdens de tweede dag zelf aan de slag gaat met het toepassen van deze theorie door het ontwerpen van een workshop.

Tijdens deze training

Dag 1: Hoe faciliteer en design je een workshop?

Ontdek de basisregels voor het effectief faciliteren van een sessie en leer hoe je een workshop ontwerpt die resultaten oplevert. Verken waar je de beste oefeningen kunt vinden en welke tools je kunt gebruiken voor online meetings. Krijg praktische inzichten en bereid je voor op de opdracht die je voor de volgende sessie uitvoert.

Dag 2: Workshop in actie

Learning by doing! Tijdens deze dag ga je hands-on aan de slag met het opzetten van offline, online en hybride sessies. Leer de belangrijkste aspecten die je moet kennen voordat je een workshop opzet en bereid je voor om je kennis in de praktijk toe te passen.

Resultaten

Tijdens deze training leer je:
De fundamentele principes van faciliteren
Hoe je je eigen sessie ontwerpt
Standaard formats voor workshops, zoals een design sprint
Resources met oefeningen
Het opzetten van online, offline of hybride sessies

Trainer

Lieke Kamp
Lieke Kamp

Lieke is een ervaren facilitator en workshop designer, gespecialiseerd in digitale innovaties, strategie en uitvoering, vaak binnen agile omgevingen. Met meer dan 20 jaar ervaring weet ze vakkundig een positieve en gestructureerde omgeving te creëren waarin deelnemers zich comfortabel voelen om hun ideeën te delen. Of het nu gaat om een klein team van 5 personen of een grote groep van 80, zowel offline als online.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wat zijn de locaties van de fysieke trainingen?
Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leusden en Amersfoort. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager