Logo Emerce Academy
Digital Marketing

SEA Budget Management

Google's campagnebudgetten in bedwang houden is een uitdaging. Vaak suggereren zowel automatisch gegenereerde, als door je Google-contactpersoon, aangeboden aanbevelingen om simpelweg je budget te verhogen. In een wereld van automatisering en beperkte advertentiebudgetten willen we niet verrast worden of de controle verliezen over onze advertentie-uitgaven. Gelukkig zijn er slimme trucs en tactieken die ervaren adverteerders kunnen benutten in de "budgetgekte" van Google.
Haal het maximale uit je Google Ads budget.
Begrijp hoe metrics en advertentiebudgetten met elkaar interacteren.
Leer welke knoppen je moet gebruiken om controle te behouden over je uitgaven.
Ontdek hoe je budgetmanagement kunt automatiseren.
Bonus: Ontvang waardevolle praktische tips die je direct kunt testen in je eigen accounts.
Voor wie?

Deze deep dive is bedoeld voor SEA-specialisten met 1-3 jaar ervaring die meer grip willen krijgen op hun budgetten in Google Ads en Bing Ads. De inhoud van het programma is grotendeels universeel maar houd er rekening mee dat een aantal onderdelen specifiek van toepassing zijn op zoekcampagnes. Het richt zich op professionals die al bekend zijn met de basisprincipes van zoekmachineadvertenties en die hun kennis willen verdiepen op het gebied van geavanceerde budgetstrategieën.

Type
Deep dive
Docent
Ivar Patterer
Locatie
Online classroom
Momenteel geen data beschikbaar

Omschrijving

Ontdek geavanceerde budgetstrategieën voor Google Ads en Bing Ads, zodat je de controle over je advertentie-uitgaven behoudt en het maximale uit je budgetten haalt.

Tijdens deze sessie leer je hoe metrics van invloed zijn op je budget, waarom een goed gestructureerd account essentieel is voor budgetbeheer, en hoe je budgetmanagement kunt automatiseren. Daarnaast ontvang je praktische tips die je direct kunt toepassen op je eigen accounts.

Na afloop van de sessie zul je beter in staat zijn om de uitdagingen van budgetbeheer in Google Ads en Bing Ads aan te pakken. Je krijgt concrete handvatten om je budgetbeslissingen te beïnvloeden en meer controle te krijgen over je advertentie-uitgaven.

Tijdens deze training

Budgetkansen:

Ontdek hoe je waardevolle kansen kunt identificeren, zelfs met een beperkt advertentiebudget. Leer hoe je slimme strategieën kunt toepassen om het maximale uit je budget te halen en je ROI te optimaliseren.

Verloren vertoningen en het maximale potentieel:

Leer hoe je verloren vertoningen kunt verminderen en het maximale potentieel van je advertenties kunt benutten. Ontdek technieken om je zichtbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat je advertenties op het juiste moment aan de juiste doelgroep worden getoond.

De invloed van accountstructuur op budgetmanagement:

Ontdek waarom een goede accountstructuur essentieel is voor effectief budgetbeheer. Leer hoe je je account kunt organiseren om beter inzicht te krijgen in je uitgaven en hoe je de prestaties van individuele campagnes kunt beheren en optimaliseren.

Resultaten

Onderstaande punten worden behandeld tijdens de training en geven je de nodige handvatten om beter om te gaan met de uitdagingen van budgetbeheer in Google Ads en Bing Ads, zodat je meer controle hebt over je advertentie-uitgaven.

Tijdens de deep dive leer je:
Kansen ontdekken voor een beperkt advertentiebudget en hoe je deze kunt vertalen naar concrete inzichten en acties.
Budgetbesluitvorming beïnvloeden door middel van de juiste inzichten en adviezen.
Welke knoppen je kunt gebruiken om invloed uit te oefenen op je uitgaven.
Hoe je voorkomt dat je te veel uitgeeft aan Google en Bing.
De interactie tussen metrics en advertentiebudgetten begrijpen en benutten.
Het belang van accountstructuur in relatie tot budgetbeheer begrijpen.
Praktische tips ontvangen die je direct kunt testen in je eigen accounts.

Trainer

Ivar Patterer
Ivar Patterer

Ivar Patterer heeft 12+ jaar ervaring met digital advertising. Hij is breed georiënteerd in PPC, data, analytics, dashboarding, feed management en tagging & tracking. Na 6 jaar aan bureauzijde en 6 jaar aan klantzijde te hebben gewerkt met digital advertising heeft hij diepe kennis van Google Ads en specifiek Search & Shopping. Momenteel is hij werkzaam bij iO Digital, waar hij naast het bedienen van klanten zich bezighoud met het coachen van junior/medior consultants en de ontwikkeling van de SEA dienstverlening.

Reviews

Anoniem

Een echte eyeopener! Praktisch, direct toepasbaar en boordevol waardevolle inzichten. Een must voor wie snel resultaat wil zien met SEA Budget Management!

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager