Logo Emerce Academy
Digital Marketing

Performance Branding

Recent onderzoek toont aan dat lead generation vraag vastlegt, maar geen nieuwe vraag creëert. De onderscheidende marketeer omarmt performance branding. Meer potentiële klanten effectiever en efficiënter in de funnel: dat is de nieuwe standaard!
Leer hoe data de basis vormt voor merkstrategieën.
Combineer branding en marketing voor betere resultaten.
Volg vijf stappen voor een sterk en onderscheidend merk.
Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor professionals betrokken bij het versterken van merkstrategieën binnen een organisatie. Marketing professionals, brand managers, ondernemers én moderne digital marketeers die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden op het gebied van merkbeheer, data-analyse en het optimaliseren van brandingstrategieën. Het doel is om betere prestaties en meetbare resultaten te behalen.

Type
Deep dive
Docent
Lukas Roeling, Reinoud Wolff
Locatie
Online classroom
Datum
14 en 21 augustus 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

Veel marketeers richten zich tegenwoordig nog op optimalisaties binnen online platformen (performance marketing), maar de slimme marketeer richt zich op het creëren van een onderscheidende indruk in de gedachten van consumenten (branding).

In plaats van te focussen op kleine conversieverbeteringen en de merkwaarde te verwaarlozen, leert de onderscheidende marketeer performance branding te omarmen. Het doel is om meer potentiële klanten effectiever en efficiënter door de funnel te leiden. Na deze sessie weet je hoe je in vijf stappen aan de slag kunt gaan met performance branding, waardoor je zowel de merkwaarde versterkt als de prestaties optimaliseert.

Programma

Dag 1: De Basis van Performance Branding

Op de eerste dag worden de basisprincipes van performance branding geïntroduceerd en het verschil met zowel performance marketing als traditionele branding besproken. De huidige merkstrategie wordt geëvalueerd met data-gedreven methoden. Besluitvorming op basis van data en de vijf cruciale stappen van performance branding komen aan bod. De dag eindigt met een praktijkopdracht waarbij een mini brandingplan voor de eigen organisatie wordt opgesteld. Zo kun je direct de theorie in de praktijk brengen en concreet aan de slag gaan met je merk.

Dag 2: Toepassing en Integratie

De tweede dag biedt een uitwerking van de vijf stappen van performance branding. Er wordt besproken hoe deze stappen maximale impact hebben op de organisatie. De integratie van branding met performance marketing wordt behandeld om merkconsistentie te versterken en betere resultaten te behalen. Op basis van het huiswerk van de vorige dag wordt specifieke feedback gegeven. De dag eindigt met een ronde tafel discussie waarin best practices worden gedeeld en geleerd wordt van de ervaringen van mede-deelnemers.

Resultaten

Kortom, na de training kan performance branding binnen de organisatie worden toegepast.

Tijdens deze training leer je:
Begrip van de basisprincipes en voordelen van performance branding.
Vaardigheden om data-gedreven beslissingen te nemen voor je merkstrategie.
Kennis van effectieve merkpositionering en doelgroepanalyse.
Competentie in het creëren van geïntegreerde marketingcampagnes.
Inzicht in het meten en analyseren van branding prestaties.
Vaardigheden om branding strategie continu te verbeteren.

Trainers

Lukas Roeling
Lukas Roeling

Lukas is een digitaal strateeg bij Redkiwi. De afgelopen jaren heeft Lukas bedrijven geholpen bij het verwezenlijken van hun digitale roadmap. Hij zet zich dagelijks in om de behoeften van klanten, prestatieverbeteringen en doelstellingen inzichtelijker te maken middels performance branding. Op een fact-based en data-driven manier.

Reinoud Wolff
Reinoud Wolff

Reinoud is Chief Strategy Officer bij Redkiwi en een ervaren marketingstrateeg en ondernemer. Hij heeft de afgelopen tien jaar meer dan 250 bedrijven en instellingen, waaronder Talpa, SLAM!, Big Green Egg en Tomorrowland, geholpen met strategisch positioneren. Zijn expertise ontwikkelde hij bij bedrijven als McDonald’s, Unilever, Heineken en Ben & Jerry’s. Daarnaast richt hij zich op het bereiken van de juiste doelgroep voor goede en groene initiatieven.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?