Logo Emerce Academy
Digital Marketing

Retentie Growth Hacking

Klantretentie is een van de belangrijkste factoren voor bedrijfsgroei: als je retentie slecht is, ben je een lekkende emmer aan het vullen. In deze training ga je stap-voor-stap de frameworks leren toepassen om je retentieproblemen te ontleden en te vertalen naar een duidelijke backlog van experimenten om je retentie week-over-week te verbeteren.
Hoe stap-voor-stap experimenteren om retentie te verhogen
Analyseer retentie problemen: identificeer oorzaken en inzichten
Implementeer effectieve strategieën: vertaal ideeën naar acties voor retentie verbetering
Voor wie?

De training is gericht op mediors/seniors, managers in growth/marketing/innovatie/product en ondernemers van bedrijven met software producten, apps of abonnementen, die actief hun productretentie willen verbeteren middels duidelijke frameworks en stappenplan. Inhoudelijke vakkennis is niet vereist, maar strategisch inzicht en kennis van de terminologie is aangeraden.

Type
Deep dive
Docent
Ward van Gasteren
Locatie
Online classroom
Datum
13 en 20 augustus 2024
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

Tijdens deze training leer je hoe je je retentieproblemen moet ontleden tot de exacte oorzaken. Je leert deze oorzaken te plaatsen in een duidelijk framework dat intern kan worden gebruikt. Daarnaast ontwikkel je een backlog van simpele experimenten om snel te testen wat echt impact gaat hebben op je retentie.

We leggen de theorie en frameworks uit om te gebruiken, ontwikkelen stap voor stap een retentiestrategie voor een praktijkvoorbeeld, en stellen samen je eigen implementatieplan op voor experimenten in je bedrijf. Zo kun je overtuigend de leiding nemen en direct aan de slag gaan met experimenten.

Op de eerste dag ontvang je huiswerk, inclusief stapsgewijze video tutorial en stappenplan, dat op dag 2 wordt besproken. Dit zal je helpen om de opgedane kennis te versterken en toe te passen in de praktijk.

Tijdens deze training

Dag 1 Retentie Roots: Oorzaken en Inzichten

Ontdek de oorzaak van je retentieprobleem, vind relevante data en inzichten, en leer fundamentele frameworks voor retentie-analyse.

Dag 2 Experimenteer Expertise: Ideeën naar Actie

Ontwikkel effectieve experimenten op basis van vooronderzoek en vertaal ideeën naar concrete acties, zelfs bij beperkte feedback voor retentieverbetering.

Resultaten

Tijdens de training leer je:
Effectief kijken naar retentie en het vermijden van valkuilen.
Methoden om maximale impact op je retentie te bereiken.
Het identificeren van de beste kansen om retentie te verbeteren.
Het opzetten van retentie-experimenten voor optimale resultaten.

Trainer

Ward van Gasteren
Ward van Gasteren Growth Professional

Ward is een van de eerste Growth professionals in Europa. Met meer dan een decennium ervaring als Growth Consultant heeft hij gewerkt met toonaangevende merken zoals Pepsi, Talpa en Unilever tot snelgroeiers als TikTok, Deliveroo en Catawiki. In deze deep dive van Emerce deelt hij zijn kennis & ervaringen met een selecte groep deelnemers.

Review

Peter Philippo Online Marketeer + Growth Hacker = Growth Marketeer

Leerzaam! In één woord: leerzaam. Ik dacht dat ik wel een hoop wist over dit onderwerp. Maar heb nu toch weer stof om over na te denken.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wat zijn de locaties van de fysieke trainingen?
Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Leusden en Amersfoort. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager