Logo Emerce Academy
E-commerce Digital Marketing Digital Projects

Managen zonder Macht

Geef het beste van jezelf aan je team, en zij geven je het beste terug. Maar, hoe doe je dat? Door te managen zonder macht. Ontdek tijdens deze masterclass de kracht van effectief leiderschap zonder overmatig gebruik van formele macht.
Ontvang na het volgen van de masterclass 6 PE-punten
Leer effectief leiderschap zonder overmatig gebruik van formele macht.
Praktische oplossingen voor uitdagingen zoals teameffectiviteit & organisatietransformatie.
Bereik verhoogde productiviteit, betere prestaties en een diverse en inclusieve werkomgeving.
Voor wie?

Deze masterclass is ontworpen voor managers, leiders en professionals die grote organisaties helpen transformeren. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een nieuwe benadering van leiderschap die gericht is op het opbouwen van vertrouwen, inclusiviteit en psychologische veiligheid in teams en organisaties.

Type
Masterclass
Docent
Joris Merks-Benjaminsen
Locatie
Online classroom
Datum
29 nov en 6 dec (startgarantie)
Tijd
09:30 - 12:30 uur

Omschrijving

Managen Zonder Macht gaat verder dan Leading Without Authority. Het richt zich op het bewust verminderen van macht, zelfs voor degenen met formele of informele machtsposities, om effectief leiderschap te tonen en mensen mee te krijgen.

Je zult in deze masterclass en het boek ‘Managen zonder Macht’ dat je erbij krijgt herkenning vinden, inspiratie over hoe het anders kan én praktische oplossingen als je in jullie organisatie tegen een van de volgende uitdagingen aanloopt:

  • inconsistentie in teameffectiviteit en employee engagement; 
  • moeite met het aantrekken en behouden van talent bij jongere generaties; 
  • problemen met het aantrekken van divers talent en het creëren van een inclusieve cultuur; 
  • belemmeringen bij organisatietransformatie;
  • twijfels over flexibel werk en werk op afstand; 
  • inconsistenties in managementstijlen en kwaliteit; 
  • en aanhoudende gevallen van ongepast gedrag. 

Deze uitdagingen zijn allemaal symptomen van een op macht gebaseerde leiderschapsstijl, en door te investeren in de fundamenten van je teams en minder afhankelijk te zijn van macht, kun je organisaties bouwen die excelleren in prestaties en menselijkheid, waar inclusiviteit de norm is.

Programma

Dag 1 (09:30 - 12:30 uur): Optimaliseer je teamprestaties

In deze masterclass leer je om high performance teams en organisaties te creëren op je eigen menselijke manier. Op dag 1 leer je hoe je manager feedback kunt meten en gebruiken om de behoeften van je team te begrijpen en optimale prestaties te stimuleren. We verkennen de vijf ‘briljante basics’ die vertrouwen en intrinsieke motivatie in je team maximaliseren, zoals: 1. betekenisvolle gesprekken over carrière en persoonlijke groei: de volledige mens zien, 2. in samenspraak afstemmen van richting en verwachtingen, 3. effectieve meetings en gezonde teamnormen, 4. meten van voortgang en tussentijds bijsturen en 5. eerlijke en voorspelbare prestatiebeoordelingen.

Dag 2 (09:30 - 12:30 uur) : Bouw een inclusieve cultuur

Op dag 2 richten we ons op het belangrijkste kenmerk van high performance teams: psychologische veiligheid. Je leert hoe je psychologische veiligheid combineert met accountability en hoe je dit zichtbaar maakt in je gedrag. Daarnaast kijken we naar het creëren van een inclusieve organisatie waarin alle individuen succesvol kunnen zijn. Diversiteit en inclusie gaan verder dan alleen praten; het moet een alledaagse realiteit zijn die meetbaar is in je organisatie.

Resultaten

Dankzij de principes van managen zonder macht zul je profiteren van:
Verhoogde productiviteit
Hoger prestatieniveau en verbeterde moraal
Minder werknemers burn-out
Succes bij het aantrekken en behouden van talent
Een échte diverse en inclusieve cultuur gebaseerd op vertrouwen en intrinsieke motivatie
Zelfvertrouwen, vaardigheden en frameworks om high performance teams te bouwen

Docent

Joris Merks-Benjaminsen
Joris Merks-Benjaminsen

Joris Merks-Benjaminsen, prijswinnend auteur van het boek ‘Managen Zonder Macht’. Hij is een voormalige leidinggevende bij Google, waar hij een sleutelrol speelde in initiatieven op het gebied van Diversity, Equity & Inclusion. Hij behaalde een van de hoogste scores als manager in de geschiedenis van het bedrijf. Tegenwoordig geeft hij trainingen voor managers en leiders over het bouwen van teams en organisaties met de juiste balans tussen menselijkheid en prestatiedruk.

Veelgestelde vragen

Kan ik de training ook incompany volgen?
Ja, alle trainingen kunnen ook specifiek voor je team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijd. Neem contact op via academy@emerce.nl voor meer informatie.
Kan ik een optie nemen op een training?
Dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar academy@emerce.nl en wij houden een plekje voor je vrij.  
Kan ik me voor meerdere trainingen aanmelden?
Ja dit kan. Stuur een mail naar academy@emerce.nl met de aanvraag voor de verschillende trainingen die je wilt volgen.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan tot een maand voor aanvang van de opleiding zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Voor annuleringen gelden de algemene voorwaarden.
Komen er nog nieuwe data online?
We plannen de trainingen extra in bij voldoende animo. Zo kun je als je op een eerdere datum niet beschikbaar was toch aansluiten.
Vinden de trainingen online of op locatie plaatst?
Dit is per sessie verschillend. Op de opleidingspagina van de training vind je de locatie. 
Wat is het verschil tussen de verschillende formats?
Masterclass – Een internationaal erkende expert deelt zijn expertise. (drie á vier uur). Training – expert praat mensen bij in een á drie dagen (of zes á twaalf uur online verspreid over meerdere momenten). Deep dive – een specifiek onderwerp waar je in een korte tijd (drie a vier uur) de diepte over ingaat met een expert. Workshop – staat voor actief meedoen. Opdrachten maken en mee doen.
Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?
Op het moment dat de training definitief doorgaat, versturen we de factuur naar het opgegeven mailadres. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Emerce Academy of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je organisatie? We helpen je graag verder!

Contact Persoon
Bobbie Ann van Baal Product Manager