Deel dit artikel
-

Google gunsteling bij verkiezing website van het jaar

Google is de ‘populairste website’ in de verkiezing voor de website van het jaar. Dit jaar waren er 230 websites genomineerd, verspreid over achttien categorieën. Er werd meer dan 1,5 miljoen keer gestemd, waarvan lieveling Google 24 duizend stemmen in de wacht sleepte.

Per categorie waren er twee prijzen te winnen. De award voor ‘beste website van het jaar’ werd gegeven aan de site met de hoogste gemiddelde score voor navigatie, inhoud en design. Daarnaast was er in elke categorie een prijs te vergeven voor ‘populairste website’ bij de site die het hoogste aantal stemmen mocht ontvangen.

In de verschillende categorieën waren er vijf websites die beide awards op hun naam mochten schrijven. De beste én populairste huizensite was Funda. Bij de financiële sites ging Rabobank met deze eer aan de haal. Ook PSV (sportsite), Kika (non-profit) en YouTube (videosite) ontvingen in hun speelveld de twee prijzen.

Tussen de andere winnaars bevonden zich onder meer Bellen.com (beste ISP & telecomsite), Monsterboard (populairste carrièresite), Tweakers (beste nieuwssite) en Symbaloo (beste portal).

De publieksprijzen voor websites werden vandaag bekend gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond