What's new

Top stories

Wat Schiphol heeft geleerd van ‘security op afspraak’

Schiphol is altijd op zoek naar digitale oplossingen die voor meer comfort zorgen bij passagiers. Gedurende twee weken is daarom getest hoe reizigers staan tegenover security op afspraak. Op een aantal vluchten naar Schengen-bestemmingen konden passagiers die tussen 28 november en 11 december vertrokken online een tijd reserveren om door de veiligheidscontrole te gaan. De resultaten zijn veelbelovend. 


Hoe Amazon de insurtech-wereld op z’n kop zet

In juni 2017 kocht Amazon de supermarktketen Whole Foods voor 13,7 miljard dollar. Het bedrijf kondigde een combinatie aan van zijn loyauteitsprogramma Prime met de afhaalkluisjes in de supermarkten. Kort nadien verlaagde het de prijzen bij Whole Foods. Dit deed meteen 15 miljard dollar in de beurswaarde van de supermarktketens wereldwijd verdampen. Ook Ahold Delhaize verloor toen in één klap meer dan 4% van zijn beurswaarde. Nu stapt de reus in de verzekeringswereld.


Fintech Yolt over eigen groei en komst PSD2: ‘Niet direct open Europa’

Voor de mensen achter Yolt, de fintech-onderneming van ING, is 13 januari een grote dag. Dan wordt in bijna heel Europa PSD2 van kracht. Omdat de banken op Yolts thuismarkt Engeland al een stuk verder zijn dan in de rest van Europa, worden op die dag zelf een aantal nieuwe API’s verwacht. CEO Frank Jan Risseeuw ziet een mooie toekomst voor betaal-en geldplatformen. Bankieren was in het verleden namelijk té functioneel. “Het kan relevanter en gemakkelijker.”


Tim Rutgers (Bloqhouse): ‘Bij ons kun je simpel, snel en goedkoop in vastgoed investeren’

Wie op dit moment geld wil investeren in vastgoed moet óf beschikken over grote bedragen óf het geld in een relatief anoniem fonds stoppen waarbij niet precies duidelijk is waar je geld wordt belegd. Bloqhouse wil daar verandering in brengen. De startup, in gesprek met Top Names, ontwikkelt software op basis van de blockchain. Binnenkort zal er een pilot gaan draaien in samenwerking met vastgoedbeheerder Annexum. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om tegen kleine bedragen zogenaamde tokens te kopen die een aandeel in specifiek vastgoed vertegenwoordigt.


On demand-dienst RoadGuard kans op nieuw verdienmodel verzekeraar

Centraal Beheer verwacht een belangrijke verandering in verzekeringsland: betalen naar gebruik. Met RoadGuard bereidt het zich hierop voor. De app voor on demand pechhulp is inmiddels door ruim honderdtienduizend mensen gedownload. In oktober werd het nog beloond met twee bronzen Lovie Awards.


Meer artikelen in Innovatie

Nieuwsbrief

Vacatures

Emerce Opleidingen