Deel dit artikel
-

‘iPad gaat markt voor tablet definiëren’

De verkoop van de iPad volgt niet de typische ‘early adopter’ curve. “Het is al mainstream. Ons onderbuikgevoel vertelt ons dat er een enorme markt voor tablets is en dat de iPad deze markt gaat definiëren”, aldus Tim Cook COO van Apple.

Dat laat Cook weten in een vraag- en antwoordsessie na afloop van de presentatie van de kwartaalcijfers. Hij is ‘aangenaam verrast over de snelheid waarmee de iPads het afgelopen kwartaal de deur uitvlogen. In vergelijking met het eerste miljoen aantal iPods dat toentertijd bij de lancering daarvan werd verkocht, volgt de verkoop een andere curve. In Nederland is de iPad overigens pas vrijdag te koop.

Het aantal iPads dat het afgelopen kwartaal over de toonbank ging, overtrof net niet het aantal aangeschafte Macs. Er werden 3,27 miljoen iPads verkocht in de eerste drie maanden na de lancering. Dat is 200.000 stuks minder dan het aantal Macs dat in diezelfde periode verkocht werd. Uiteraard moet wel meegenomen worden dat een iPad in prijs goedkoper is dan welke Mac-computer dan ook. Desondanks blijft het een opmerkelijke start voor de iPad. Er werden 3,47 miljoen Macs verkocht, een omzetstijging van 33 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De iPad leverde het bedrijf 2,17 miljard dollar aan iPad-inkomsten op; 2,1 miljard kwam uit de directe verkoop en de rest was voor bijbehorende accessores. Voor de iPhone kwamen de inkomsten uit op 5,33 miljard dollar, een stijging van 74 procent. Er werden 8,2 miljoen iPhones verkocht. Er zijn inmiddels meer dan 225.000 ‘gewone’ applicaties beschikbaar en 11.000 applicaties voor de iPad.

De stijging van de winst in het derde kwartaal was voor het merendeel dan ook te danken aan de vraag naar de iPhone en iPad. Apple boekte een winst van 3,25 miljard dollar. In dezefde periode vorig jaar was dit nog 1,83 miljard. De omzet kwam uit op 15,7 miljard, een stijging van 61 procent. Een jaar geleden was dit nog 9,73 miljard. Voor het vierde kwartaal verwacht Apple een omzet van 18 miljard dollar.

Deel dit bericht

2 Reacties

W?stefeld

In het artikel staat: "Er werden 225.000 ?gewone? applicaties verkocht en 11.000 applicaties voor de iPad." Dat is onjuist: het zijn geen verkoop aantallen maar beschikbare applicaties in Apple's App Store.

Jannemiek - Emerce

@W?stefeld, Je hebt gelijk, het is inmiddels aangepast. Het glipte er even doorheen, met de verkoopaantallen van de Macs, iPhones en iPads.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond